30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Keçiborlu'da su alarmı!

KEÇİBORLU'DA SU ALARMI

Isparta'nın Keçiborlu İlçesinde dün akşam 460 kişi tansiyon düşüklüğü şikayetiyle sağlık kuruluşlarına başvurdu.

Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, Sağlık Grup Başkanlığı'nın kendilerini uyarması üzerine içme suyuna verdikleri klor oranını yükselttiklerini belirtti. Başkan Soykan, dün akşam saat 18.00'de ilk vaka ortaya çıktığını belirterek "Klorlama ile ilgili artırma yaptık. İlçenin 10 farklı noktasından numune aldık" dedi.

SUYA ÇAMAŞIR SUYU KOYUN

İlçede belediye hoparlöründen sebze ve meyvelerin yıkanması için 10 litre suya 5 damla çamaşır suyu dökülmesini anons ettiklerini belirten Soykan "Sebze ve meyveyi yıkamak için 10 litre suya 5 damla çamaşır suyu döktürüyoruz. Belediye hoparlöründen anons ettik. Nedeni ortaya çıkıncaya kadar bu anonsu devam ettireceğiz" dedi.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner de sağlık ekiplerinin bölgede inceleme çalışması başlattığını açıkladı. Vali Öner, bazı vatandaşların psikolojik olarak hastaneye başvurduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Rahatsızlandığı için hastaneye gelen vaka sayısı 150. Bunların 25'i tedavi edildi. Ancak, bazı vatandaşlarımız da psikolojik olarak hastaneye müracaat etmiş. O yüzden rakam bu kadar fazla. İlçede paniğe meydan verecek bir durum yok. Her şey kontrolümüz altında."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 16:02:01
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 17:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?