5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Keneler tehlike saçıyor

ISPARTA ve Antalya'da biri çocuk 3 kişi kene ısırması nedeniyle hastanelere başvurdu. Kene, Isparta'da yaşayan 20 yaşındaki Faden Yücel'in gözüne girdi.

Isparta'nın Sav Beldesi'nde oturan Faden Yücel, ailesine ait bahçede çalışırken yüzüne düşen kene gözünden ısırdı. Şehir merkezinde Vatan Mahallesi'nde oturan 7 yaşındaki Sinan Çetinkaya'yı ise evlerinin bahçesinde kulağının arkasından kene ısırdı.

Yücel ve Çetinkaya saat 14.00 sıralarında aileleri tarafından Gülkent Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İntaniye uzmanları tarafından çıkartılan keneler incelenmek üzere Akdeniz Üniversitesi'ne gönderildi. Kan örnekleri alınan Yücel ve Çetinkaya, 10 gün boyunca halsizlik ve yüksek ateş gibi sorunlar yaşarlarsa acilen hastaneye başvurmaları önerilerek taburcu edildi.

Antalya'nın Akseki İlçesi Güçlüköy Beldesi'nde oturan 45 yaşındaki Ramazan Akgül dün akşam saatlerinde ayağına yapışan keneyi cımbızla kendisi çekti. Bilim adamlarının kesinlikle hastane ortamında doktorlar tarafından yapılmasını önerdiği işlemi kendisi yapan Ramazan Akgül Akseki Devlet Hastanesi'ne bu sabah başvurdu. Ramazan Akgül'ün beraberinde getirdiği kene tahlil için Antalya'ya gönderildi.

DHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 18:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?