5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Kitap kampanyası başarıyla sonlandı

Isparta’nın Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ve Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünde başlatılan ‘Suçun altında cehalet, cehaletin altında eğitimsizlik yatar’ kitap kampanyası başarı ile sonlandı.

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ve Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce geçtiğimiz aylarda başlatılan kitap toplama kampanyasında toplanan kitaplar ile ihtiyaç duyulan, köy okullarında kütüphane oluşturuldu.

Eğitime destek olunan bu kampanya ile suçların önlenmesi ve eğitimine verilen önem vurgulandı. Projeyle ayrıca toplumumuz tarafından Koruma Kurulu ve Denetimli Serbestlik sisteminin bilinip kabul görmesi, toplumumuzda sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi, kurumlar arası işbirliğinin sağlanması gibi amaçlara da hizmet etmekte.

Proje kapsamında merkez okullarda kitap toplama yerleri oluşturuldu, 30 günlük süre sonrasında buralarda toplanan bin 28 adet kitap Şube müdürlüğünce İlköğretim okulları seviyelerine uygun tasnif edilmiştir. Ayrıca koruma kurulunda üyesi bulunan bankalardan Ziraat Bankası, Halk Bankası, Şeker Bankası ve Yapı Kredi Bankası, tarafından 1 er adet kütüphane için kitaplık dolabı yaptırıldı.

Proje sonrasında Çamharman Köyü İlköğretim Okuluna 523 adet kitap ve 2 adet kitaplık, Bahtiyar Köyü ilköğretim Okuluna 505 adet kitap ve 2 adet kitaplık, Yarıkkaya Köyü İlköğretim Okuluna 1 adet kitaplık teslim edildi.

Kütüphane oluşturulan okullar, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Cafer Güven Kara, Şube Müdürü Mehmet Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sektioğlu ve Sosyolog Bülent Özdek tarafından ziyaret edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 10:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?