30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Koçtepe’de beraberlik örneği

KOÇTEPE’DE BERABERLİK ÖRNEĞİ

Gönen İlçesi Koçtepe Köyü’nde Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin desteğiyle bin ceviz fidanı dikildi. Törende Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Gönen Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, Atabey Kaymakamı Şener Çağlar, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar birlikte fidan dikti.

Koçtepe Köyü’ne gelir sağlamak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak için böyle bir projeyi başlattıklarını belirten Kaymakam Ayşe Şeyda Çağlar, “Yapılan araştırmalar sonunda ceviz dikmenin en iyi tercih olacağını tespit ettik. Bu amaçla İl Özel İdaresi tarafından bir proje hazırlanarak birliğimize 9 bin TL ödenek tahsis edildi. Bu ödenekle Koçtepe Köyü tüzel kişiliğine ait olan 35 dekarlık alanı dikime hazırladık. Bu çalışmalar esnasında ihtiyaç duyulan tüm işçilikler köy halkı tarafından karşılandı” dedi.

DOĞRU BİR TERCİH

Boş alanların bereketli alanlara çevrildiğini belirten Vali Ali Haydar Öner, “Çok doğru bir seçim yapılmış. Boş alan ürüne, gelire, sofrada rızka çevrilmiş. Bu iş yapılırken çok doğru başka bir iş daha yapılmış, şebin cevizi tercih edilmiş. Çünkü şebin cevizi ince kabuklu, 65-67 randımanlı, beyaz taneli, beslenme değeri yüksek bir ceviz türüdür. Bilecik cevizi de şebin cevizinin daha bereketli olması için tozlaşma dönemleri denk gelen bir ceviz türüdür. O bakımdan doğru tercihler yapılmış. Yıldan yıla verim artarak devam edecek ve Koçtepe köylülerimiz büyük faydalar görecekler” dedi.Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Vali Öner, “Bu cevizden daha önemli ve anlamlı olan; köylülerimizin birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket etmeleridir” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 17:27:04
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 19:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?