30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Konaklama sorunu çözüldü

SIĞINMACILARIN KONAKLAMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Isparta Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti, 110 sığınmacının kaldığı pansiyonla sözleşme yeniledi.

Somali'de yaşanan iç savaştan kaçıp Isparta'da sığınmacı olarak pansiyonda kalan bir grup Somalilinin, ev sahiplerinin kendilerine ev vermediğini gerekçe göstererek Isparta Valiliği önünde yaptığı eylem sonrası konaklama sorunu çözüldü. Isparta SYDV Mütevelli Heyeti, 110 sığınmacının kaldığı pansiyonla kira sözleşmesini yeniledi.

110 SIĞINMACI PANSİYONDA BARINDIRILIYOR

Sosyal Yardımlaşmadan Sorumlu Vali Yardımcısı Tahir Demir, Isparta'da çoğu Afrika uyruklu yaklaşık 400 sığınmacının kaldığını belirterek, bunların 110'unun pansiyonda barındırıldığını belirtti. Pansiyonda kalan sığınmacıların barınma giderlerinin vakıf tarafından karşılandığını kaydeden Demir, “Maddi durumu iyi olmayan sığınmacılara sağlık, gıda, kira, ısınma yardımı yapıyoruz. Ayrıca aşevinden yemek veriliyor” dedi.

ISPARTA SIĞINMACILARA EN ÇOK SAHİP ÇIKAN İL

Isparta'da açıkta kalan, yiyecek, içecek, ısınma, açlık sıkıntısı çeken, zaruri sağlık gideri ihtiyacı olan hiçbir sığınmacının olmadığını belirten Vali Yardımcısı Demir,

“110 sığınmacının kaldığı pansiyonla sözleşmemiz 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle tamamlanıyordu. 6570 sayılı Kira Kanunu hükümlerine göre tasarruf etmek amacıyla ihalesiz kiralama yöntemiyle aynı mekanı kiraladık. Pansiyonda kalmak isteyenler için bir problem yok. Bu problem ortadan kalktı. Pansiyonda kalmak istemeyenlere ise ev tutmaları halinde piyasa şartlarına göre kira yardımı da yapılacak. Isparta, sığınmacı vatandaşlara en çok sahip çıkan, en iyi şartları sağlayan ildir. Biz Somali vatandaşı da olsa önce insani değerler açısından olaya yaklaşıyoruz. Bu insanların siyah yada beyaz olmaları kalabalık olmaları kriter olamaz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 10:26:05
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 11:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?