30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Kopan parmak yerine dikildi

KOPAN PARMAK YERİNE DİKİLDİ

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bir köpeğin ısırması sonucu parmağı kopan 60 yaşındaki Bolat Leylek, Isparta Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi doktorlarının gerçekleştirdiği operasyonla yeniden parmağına kavuştu.

Köpeğin sol elinin baş parmağını tamamen kopardığı Bolat Leylek, önce Yalvaç Devlet Hastanesi'ne oradan da Isparta Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kopan parmağıyla birlikte hastaneye getirilen Leylek, vakit kaybedilmeden Plastik Cerrahi uzmanları tarafından ameliyata alındı. Hastanın kopan parmağındaki kayıp dokular bacağından alınan doku takviyesiyle onarıldı. Sonra da kopan parmak yeni dokularla birlikte yerine dikildi.

ÖNEMLİ BİR AMELİYAT

Operasyonu gerçekleştiren doktorlardan Op.Dr. Mahmut Ulvi Kayalı, devlet hastanesindeki kliniğin yeni kurulduğunu belirterek "Yaklaşık 1 yıllık bir klinik. Biz 3 plastik cerrahi uzmanı buraya atandık. Beraber çalışıyoruz" dedi. Plastik cerrahi, estetik cerrahi, onarım cerrahi gibi birçok alanda birçok ameliyatı burada gerçekleştirdiklerini anlatan Ulvi, şunları söyledi: "Son olarak, bizim açımızdan çok önemli bir ameliyat gerçekleştirdik. Türkiye'de büyük merkezler dışında yapılabilen bir ameliyat

değildi ancak biz burada üç uzman hekim olmamız nedeniyle bu boyuttaki ameliyatları artık yapmaya başladık."

DOKU TRANSFERİ YAPTIK

Bolat Leylek'in elinde, köpek ısırığı sonucunda oluşmuş bir doku eksiği bulunduğunu belirten Op.Dr. Mahmut Ulvi Kayalı, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bu hastamıza doku transferi yaptık. Yani bir nevi doku nakli. Damarıyla ve sinirleriyle beraber ayağın yan tarafından yeterli miktarda dokuyu ele naklettik. Ve bunu saç telinden daha ince dikişlerle mikroskop kullanarak bu ameliyatı yaptık. Bu ameliyatın bizim için önemi, ciltte bir damarı kas içinde takip ederek kasa ve diğer dokulara zarar vermeden

yapıldığı için hastaya olan zararının yani dokuyu aldığımız yerdeki hasarın çok az olmasıdır. Bu açıdan çok önemli bir ameliyat."

Op.Dr. Melike Oruç da, Isparta Devlet Hastanesi bünyesinde Plastik Cerrahi olarak her türlü ameliyatların yapılabildiğini belirterek, "Onarım ameliyatları, doku kayıpları, konjektal yaralanmalar, parmak fazlalıkları-azlıkları, doğumsal problemler onarılabildiği gibi bunların yanında birçok estetik girişim de yapılabiliyor" dedi.

Mikrocerrahi ile ilgili, el cerrahisi ile ilgili plastik cerrahinin alanına giren her ameliyatın yapıldığını anlatan Oruç, sözlerine şöyle devam etti: "Estetik ameliyatlardan bahsedecek olursak meme küçültme-büyütme ameliyatları, burun estetiği ameliyatları, göz kapağı estetiği, kulak estetikleri, aklınıza gelebilecek her türlü ameliyat şu an yapılabiliyor."

Op. Dr. Ufuk Küçük da doku nakli ameliyatını Isparta Devlet Hastanesi'nde iki hastada gerçekleştirdiklerini belirterek, "İki hastamızın da durumu şu anda gayet iyi. Dokuların beslenmesi iyi, hiçbir problem yok. İki hastamızda da bu dokuları ele naklettik. Bir tanesi kaza sonrası yaralanma ile gelen bir hastaydı. Diğeri de köpek ısırığı sonrası doku kaybı olan bir hasta idi. El cerrahisine yönelik ameliyatlar Isparta Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.

KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM

Bolat Leylek ise operasyondan sonra kendini iyi hissetiğini söyleyerek, "Yalvaç'ta bahçeden gelirken köpek ısırdı. İlk olarak Yalvaç Devlet Hastanesi'ne gittik. Oradan Isparta Devlet Hastanesi'ne gönderdiler. Sağolsun burada doktorlarımız çok ilgilendi. Burada doku nakli yapıldı. Şu an kendimi iyi hissediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 17:12:04
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 17:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?