5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Korsan taşımaya göz yummayın

KORSAN TAŞIMAYA GÖZ YUMMAYIN

Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, vatandaşlardan korsan öğrenci taşıyanları, polise veya odaya ihbar etmelerini istedi.

Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, korsan öğrenci servisi yapan kimselerin hem yasal olmayan hem de riskli bir işe kalkıştıklarını söyledi. Isparta’da öğrencilerin Ser-Tur’un, Öğrenci Taşıma Yönetmeliği’nde belirlediği esaslar çerçevesinde taşıdığını belirten Tural, “yönetmeliğe aykırı taşıma işi yapanlara rağbet edilmesin. Çocuklarımızın taşındığı araçlarda koltuklarda emniyet kemeri var, rehber öğrenci bulunuyor. Koltuk sigortaları bulunuyor. Oysa korsan taşıma yapanlarda bunların hiçbiri yok. Korsan taşıma yapan kendisini aldatıyor. Aynı apartmanda adam çocuğunu her gün okula götürüyor. Komşusu da ‘Benim çocuğumu da taşı benzin parasını karşılayayım’ diyor. Kimse kaza bela olmasını istemez. Ancak Allah göstermesin bir kaza olsa korsan taşıma yapan kişi her şeyden sorumlu olur” dedi.

Korsan öğrenci taşıma işinin kayıt dışı olduğuna dikkat çeken Tural, “Eğer korsan taşıma yaptığı tespit edilirse aracı bağlanır, Maliye’ye ceza ödemek zorunda kalır. Korsan taşımanın önüne geçmek için vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını istiyoruz. Eğer, çevrelerinde bu işi yapanlar varsa mutlaka polise veya odamıza bildirsinler” çağrısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 10:15:05
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 11:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?