7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Köylüler gurbetçilerden pasaport istedi

Yalvaç Belediye Başkanı, Isparta'nın Yalvaç İlçesine bağlı Hisarardı köyünde süren asfalt çalışması nedeniyle köyün tek olan giriş çıkış yoluna zincir vurdurdu.


Belediye yetkilileri, yola dökülen ziftten ilçe merkezindeki yolların kirlenmesini engellemek için köy girişine zincir vurulduğunu bildirdi. Tek giriş çıkışı olan köyde, dışarıdan gelen vatandaşlar yol zincirlendiği için köyde mahsur kaldı.

Isparta'nın Yalvaç İlçesinin Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu, ilçeye 1 km olan Hisarardı köyü yollarında asfalt çalışması yapılınca köy girişini zincirlettirerek köye giriş çıkışı yasakladı. Başkan Bulgurcu'nun zincirleme gerekçesi ise köyden hareket eden araçların tekerlerinin zifte bulanması ve yolların ziftten kirlenmesi. Köy girişinde bulunan köprü zincirlenince köylüler ne köyden çıkabiliyor ne de köye girebiliyor.


Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu'ya tepkili olan köylü, 'Bir tek zincirlenmediğimiz kalmıştı, onu da yaptılar' diyerek başkanı protesto etti.
Köy girişini zincirlemenin hiçbir mantıklı açıklaması olmadığını söyleyen bir köylü, köyde acil bir yangın olsa veya hasta olsa nasıl geçiş yapacağız diye yetkililere seslendi.


Yaz ayının gelmesiyle yurt dışından gelen gurbetçilerin köye geldiklerinde karşılaştıkları manzara karşısında "olmaz böyle bir şey. Biz yurt dışından köyümüze gezmeye geliyoruz, karşılaştığımız manzara karşısında şok oluyoruz. O kadar yol geçtik o kadar sınır geçtik hiç böyle de yolun zincirle kilitlenmesini ve vatandaşın hakkının kısıtlandığını görmedik" dediler.

 
Köylüler ise konuya esprili bir şekilde yaklaşarak gurbetçilere, "bu köye girmek öyle kolay değil önce pasaport gösterin ve arabanızı sınır ötesine bırakın, yürüyerek geçin" diye takıldılar.

 
Yalvaç Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu da "bir yandan iş yapalım derken bir yandan da ilçeyi batırmaya hakkımız yok. Zift kuruyuncaya kadar köy yolu üç gün zincirli kalacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 18:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?