5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Krizden Gülbirlik'te etkilendi

Isparta'nın dünya markası haline gelen Rosense, 2008 yılında beklediği ciroya ulaşamadı. Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, 2009 yılı için ise ciroda yüzde 20-25 oranında bir artış beklediklerini söyledi.

Ekonomik krizden Gülbirlik'in de etkilendiğini belirten Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, gülyağı ve parfüm piyasasında bir daralmanın söz konusu olduğunu anlattı. 2009 yılının ilk ayının da istedikleri gibi geçmediğini dile getiren Tamer, "İyi hissetmesek de biz umutluyuz. Krize rağmen bazen enteresan gelişmeler yaşanabiliyor" dedi.

Planladıkları yeni ürün çeşitlerine ekonomik kriz nedeniyle bu yıl ara vereceklerini açıklayan Tamer, şöyle konuştu: "Global krizden diğer sektörlerde olduğu gibi biz de etkilendik. Ciromuz umduğumuz gibi olmadı. 2009'un ilk aylarında da aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu durumda bazı işletmeler çözümü işçi çıkarmakta buluyor ama işçi çıkarmak çözüm değil. Şu an işçi çıkışları yapmamız da mümkün değil çünkü hepsi gül üreticileri. Bunun yerine bu yıl içinde çıkarmayı planladığımız çeşitleri hayata geçirmeyeceğiz. Bir sonraki yıla erteleyeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 15:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özer Koray Akdemir IP: 78.189.22.xxx Tarih : 20.02.2009 00:31:23

Eminim krize seviniyordur . Çok iyi tanıyorum çünkü. Başarısızlığına kılıfı yine hazır, yine 4 ayağının üstüne düştü. Ciro düşük çünkü kriz var, peh peh peh... Krizsiz yıllarını da biliyoruz biz senin...