5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Küçük Salih için zamana karşı yarış

Burdur'da üç parmağı kopan 4 yaşındaki çocuk, ambulans helikopterle Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, saat 14.55 sıralarında Isparta semalarında görülen helikopter, SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yanında bulunan piste indi.

Helikopterin ineceği pistin yanında 2 ambulans, 2 doktor ve çok sayıda hemşire hazır bekletildi. Helikopterin piste inmesiyle birlikte 4 yaşındaki Salih Çakır sağlık görevlilerinin kucağında ambulansa taşınarak, acil servise alındı oradan da Plastik Cerrahi'de ameliyata alındı.

DAKİKALAR ÇOK ÖNEMLİ
Çakır'ın sağ elinde ikinci ve üçüncü parmağında ve sol elinde de ikinci parmağında kısmi kopmaların meydana geldiğini ve bu tür vakalarda dakikalarla mücadele edildiğini belirten SDÜ Acil Tıp Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben Çetin, ''Bu tür vakalarda dakikalar çok önemli, kopan parçaların vasıflarını kaybetmemesi için anında müdahale gerekli'' dedi. 4 yaşındaki çocuğun kopan parmaklarının ıslatılmadan ve soğuk bir ortamda kendilerine ulaştırıldığını belirten Çetin, tedavi için bu unsurların gerekli olduğunu dile getirdi.

Her bölgede ambulans helikopterlerin bulunduğunu aktaran Çetin, Çakır'ın eski sağlığına kavuşabilmesi amacıyla Antalya'dan havalanan ambulans helikopterin Burdur Gölhisar'daki hastayı alarak SDÜ Tıp Fakültesi'ne getirdiğini bildirdi. SDÜ Tıp Fakültesi'nin bölge hastanesi olduğuna dikkati çeken Çetin, ''Hastanemiz bu tür vakalarda önemli başarılara imza atmıştır. Hastanın da buraya gelmesinde bu unsur önemli bir etkendir. İkinci bir unsur ise hasta nakillerinde yakınlık önemlidir. Bu nedenle Gölhisar'daki hasta Antalya yerine Isparta'ya gelmektedir'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 20:56:34
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 21:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?