5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Küçük Vali talimat yağdırdı

TBMM'nin açılışının 88. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Isparta'da da coşkuyla kutlanıyor. Kutlamaların ilk bölümünde öğrenciler sembolik olarak yönetimde görev üstlendi.

Isparta Valiliği makamına bu yıl Naşide Halil Gelendost İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Şevval Yeşil oturdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü arayan Vali Yeşil, okullarına yapılan ek binadan ötürü teşekkür etti. Isparta'da verilen eğitimi değerlendiren Vali Yeşil, eğitimde herhangi bir sıkıntı olmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye Başkanlığı'nı bağlatan Vali Yeşil'in karşısına Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın yerine koltuğuna oturan Mustafa Şener İlköğretim Okulu Öğrencisi Ömer Bayrakçı çıktı. Vali Yeşil, Başkan Bayrakçı'ya çevre düzenlemesi çalışmalarından ötürü teşekkür ederken, boş alanların yeşillendirilmesini istedi. Bu arada Başkan Bayrakçı, Vali'den Halıkent Spor Salonu ve Yedişehitler ilköğretim Okulu için Özel İdare'den ne zaman para gönderileceğini sordu. Başkan Bayrakçı, Yedişehitler İlköğretim Okulu için 500 bin YTL'ye ihtiyaç duyduklarını aktardı.

Emniyet Müdürlüğü'nü bağlatan Çocuk Vali'ye Kemal Seyhan yerine, Üç Kardeşler İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Ertuğrul Boran cevap verdi. Vali Yeşil, Emniyet Müdürü Boran'a 'Okul dışında çok sık kavgalar oluyor ancak polis bulunmuyor. Kavgaların önüne geçmek için okul dışında polis bulundurulmasını istiyorum' talimatını verdi. Vali Yeşil ayrıca, çalışmayan trafik ışıklarının da bir an evvel gözden geçirilmesini istedi. Vali Yeşil, son olarak tüm çocukların bayramını kutladı.
Programın sonunda Vali Şemsettin Uzun, sembolik valiye su geçirmez kol saati hediye etti.

 

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 13:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?