30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Kurbanlık alırken dikkat!

KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT

Isparta Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yaşar Günaydın, kurbanlık alırken vatandaşların, hem fiyat, hem de sağlıklı bir hayvan alabilme konusunda bilinçli hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Kurbanlıkların sağlık kontrolünden geçirilmesi ve kaçak hayvan girişlerine kesinlikle izin verilmemesi gerektiğine dikkati çeken Isparta Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yaşar Günaydın, “Öncelikle alınacak olan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların canlı gözükmesi, ağzından burnundan salya akmaması, yünlerinin karışık olmaması, görünümü düzgün olması, zayıf olmaması, kısacası göze hoş gelen bir görünümü olmasına dikkat edilmeli. Küçükbaş hayvanlar için 1 yaşını doldurmuş olması, 55-60 kiloda olması ve erkek olanların tercih edilmesi gerekir. Büyükbaş hayvanlarda ise doğum yapmamış olan ve 2 yaşını doldurmuş olan hayvanlar tercih edilmeli. Büyükbaş hayvanlarda ise ideal kilo 250-300 kilo ile 450-500 kilo ağırlığıdır. Özellikle, fazla kilolu hayvanların tercih edilmemesi gerekir. Çünkü, fazla kilolu olan hayvanlarda yağ oranı yüksek olduğu için etin kalitesi düşer” dedi.

Kurbanlık almak isteyen vatandaşların, aceleci davranmamaları, özellikle de fiyat konusundaki spekülasyonları ciddiye almamaları gerektiğini söyleyen Günaydın, “Fiyatlarda ani düşüşler ve çıkışlar yaşanacağını düşünmüyoruz. Kurbanlık fiyatları konusunda yapılan spekülasyonlara itibar edilmemeli. Kurbanlık fiyatları, normal piyasa şartlarında olması gereken yerde kalır ve bu konuda hiç bir sıkıntı yaşanmaz” diye konuştu.

KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 14:16:03
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 14:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?