30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Levhalara yılda 150 bin TL!

LEVHALARA VERİLEN ZARAR 150 BİN TL

Isparta merkezinde trafik akışını ve güvenliğini sağlayan tehlike uyarı, trafik tanzim ve bilgi levhalarına verilen yıllık zarar bedelinin 150 bin TL olduğu bildirildi

Isparta Belediyesi Zabıta Trafik Şefi Yusuf Şahin, tahrip görmüş levhaların tek tek tespit edilerek yenisiyle değiştirildiğini söyledi. Levhaların bazen malzemeden kaynaklanan nedenlerle tamir etmenin çok zor olduğunu belirten Şahin, “Trafik levhalarının tahrip olmasında insan birinci faktör, doğa olayları ikinci sırada geliyor” dedi.

Kentte zabıtayı en çok levha üzerine yapıştırılmış siyasi etiketlerin uğraştırdığını kaydeden Şahin, “Güzergah boyunca bu çıkartmalar tüm levhalara yapıştırılıyor. İşareti kapattığı için etiketi çıkarmak zorundayız. Ancak öyle bir yapışmış oluyor ki çıkarmak mümkün değil. Çıkarmaya çalıştığınızda bu sefer levha zarar görüyor. Sprey boyalar da ayrı bir sorun. Özellikle aşıklar sevgilisinin adını, sevgi ifadelerini sprey boyayla levha üzerine yazıyor. Milli servet, silah magandalarının da hedef tahtası gibi kullanılıyor. Adam silahını çıkarıp levhayı kurşunluyor. En ilginç olanı da levhaların taşlanması” dedi.

150 BİN TL’YE MAL OLUYOR

Yılda yaklaşık 300 levhanın yenisiyle değiştirildiğini kaydeden Şahin, bir levhanın bedelinin ortalama 100 TL olduğunu kaydetti. Tahribatın, Isparta Belediyesi’ne 150 bin TL’ye mal olduğunu belirten Şahin, bu paranın Ispartalının cebinden çıktığını kaydetti. Trafik levhalarını korumanın vatandaşların görevi olduğunu ifade eden Yusuf Şahin, “Trafik levhalarına zarar verenleri görenleri Alo 153 Zabıta’ya mutlaka bildirin. Zarar veren kişi tespit edildiğinde, öncelikle verilen zararın bedelini ödemek zorunda. Bununla da yetinmeyip hakkında zabıt tutuluyor ve verilecek cezayı Encümen belirliyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 13:45:00
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 17:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?