30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Lokantalara yeni zorunluluk

LOKANTALARA KABARTMALI MÖNÜ ZORUNLULUĞU

Isparta Belediyesi, kentteki tüm pastane ve lokantalarda kabartmalı fiyat ve çeşit mönü bulundurulması zorunluluğu getirecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, Isparta'da bir ilki gerçekleştireceklerini belirterek görme engelli vatandaşların bundan böyle neyi ne kadar yiyip içeceklerini bileceklerini söyledi. Erdem, görme engellilerin bir mekana gittiklerinde tükettikleri gıdanın fiyatı hakkında bilgi sahibi olmamalarından dolayı sıkıntı yaşadıklarına dair kendilerine gelen şikayetleri değerlendirdiklerini söyledi. Zabıta öncülüğünde lokanta, kafe, pastane gibi yerlerde işletmelere kabartmalı mönü bulundurma zorunluluğu

getirileceğini kaydeden Erdem, şöyle konuştu: "Esnafın bu konuya duyarlı olacağından şüphemiz yok. Kabartmalı mönü sayesinde görme engelli vatandaşlar artık ne kadara neyi tüketeceğini iyi bilecek."

ASANSÖRDE KABARTMALI RAKAM

Erdem, asansörlerde görme engellilerin istedikleri kata çıkabilmeleri için kabartmalı rakam uygulaması için de çalışma başlatacaklarını belirterek, "Bunun için araştırma yapılıyor. Özellikle kamu binalarının asansörlerinde bu uygulamanın mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor. Belediye binası asansöründe bunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 17:12:05
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 17:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?