5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Maaş ödeyemeyince kolları sıvadı

TEMİZLİK YAPIP TAŞ DÖŞEYEN BELEDİYE BAŞKANI

Isparta'da Uluğbey Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Köse, 4 aydır maaş ödeyemediği işçileri ile birlikte temizlik yapıp taş döşemeye başladı.

Isparta'nın Senirkent ilçesi Uluğbey Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Köse, devletin gönderdiği ödenekle 18 personeline maaş ödeyemeyince çareyi onlarla birlikte arazide çalışmakta buldu.

Başkan Köse, "Belediyenin geliri olmadığından belediyede çalışan personellerime 4 aydır maaş ödeyemiyorum. Maaşlarını almayan işçiler malumunuz olduğu üzere randımanlı çalışamazlar. O sebeple ben de onlarla birlikte çalışmaya karar verdim. Arkadaşlar da sağ olsun, 'Başkan çalışıyor, biz niye çalışmayalım?' diye canı gönülden çalışıyorlar" dedi.

Belediyede 12'si norm kadro, 5'i memur toplam 18 personel çalıştığını söyleyen Başkan Köse, "Toplam personel gideri ben hariç 24 bin TL. Ama devlet bize 6 bin 800 lira ödenek gönderiyor. Hal böyle olunca hepimiz başkan, hepimiz işçiyiz dedik ve ne iş varsa birlikte yapıyoruz. Çünkü bir yola çıktık. Bu kasabaya hizmet için kolları sıvadık" diye konuştu.

 TAŞ DÖŞÜYOR, ÇÖP TOPLUYOR

Uluğbey'de başkan, memur ve işçiler her yıl geleneksel olarak yapılan Seyit Veli Baba Sultan'ı Anma ve Pilav Festivali'nin yapıldığı toprak alana Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 20 bin TL'lik ödenek gönderilince birlikte taş döşemeye başladılar.

Festival alanına kilit parke taşı döşeyen işçiler, "Bizler Uluğbey'in geleceği için bu yola baş koyduk. Her şey para değildir. Bu sebeple parasız pulsuz da olsa başkanımızla sonuna kadar birlikteyiz" diye konuştular.

4 aydır maaş veremediği işçilerine yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle 200 ve 300'er TL arasında harçlık verdiğini dile getiren Başkan Köse, "Ben maaş ödeyemiyorum. Arkadaşlara bayramlık 200-300 TL anca bayram harçlığı verdim. Herbir işçinin belediyeden bin TL ve üzerinde alacağı var. Hepimiz yarım maaşlı, hatta onun da altındaki bir rakamla bu işi götürmeye çalışıyoruz. 5 yıl madem bu hizmeti yapacağız, işçiydi memurdu ayrım yapmıyoruz. Gelip bize yardım edip çalışmak isteyen meclis üyelerim bile var" dedi.

TEMİZLİK YAPIP TAŞ DÖŞEYEN BELEDİYE BAŞKANI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 16:40:03
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 17:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?