4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Mahalle halkından 'pazar' eylemi

Isparta Fatih Mahallesi’nde bulunan pazar yerinin Isparta Belediyesi tarafından kaldırılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, pazarın yeniden açılması için eylem yaptı.

Hükümet Meydanı’nda toplanan yüzlerce vatandaş, Fatih Mahallesi’ndeki Salı pazarının kaldırılması yönünde alınan kararı protesto etti. Grup, ’Pazarımızı istiyoruz’, ’Verilen hakkı kimse alamaz’, ’1 kg domates için 3 km yürümeyiz’, ’Pazar harçlıklarını yol parası yapmak istemiyoruz’, ’Duyun sesimizi verin istediğimizi’ yazılı pankartlar taşıdı.

Bir basın açıklaması yapan Fatih Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gümüşhan, mahallenin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek, "Böyle gelişen ve büyüyen bir mahalleye karşı yapılan iş haksızlıktır. Bu pazarın eskisi gibi kurulması için elimizden gelen gayreti göstermekle kalmayıp hukuki yollardan hakkımızı arayacağımızı belirtmek isterim. 14 bin nüfuslu Fatih Mahallesi’nin hakkını bilmediğimiz kişi veya kişilere yedirtmeyeceğiz. Bu pazarımız resmi olup elimizde zabıta müdürlüğünün pazarın Salı günleri olduğuna dair 689 sayılı yazısı muhtarlığımıza teslim edilmiştir. Bizim burada hedefimiz esnaf kardeşlerimiz değildir. Biz sadece verilen hakkımızı istiyoruz" diye konuştu.

Eyleme pankartla destek veren mahalleli bayanlar ise, pazarın kurulmaması halinde belediye otobüslerini mahalleye sokmayacaklarını söyledi. Eylem, basın açıklaması ve atılan sloganların ardından olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 18:42:07
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 15:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?