5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

MEB'ten Isparta'ya jest!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 50 ilin aday olduğu Halk Oyunları Finali için Isparta'yı tercih etti. 28-30 Mayıs tarihleri arasında, 16 il ekibinin katılımıyla gerçekleştirilecek büyük finali izlemek için Isparta'ya beş bin kişinin gelmesi bekleniyor.

Isparta'da ilk kez düzenlenecek bu final, festival havasında gerçekleştirilecek. Halk oyunları ekipleri, şehir merkezinde geçit töreni yapacak. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun da katılacağı final için beş büyük çadır kurularak dışarıdan gelen misafirlere geleneksel helva kabune ikram edilecek.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ethem Kılıçarslan, Isparta'nın bu büyük organizasyon sayesinde Türkiye'de tanıtım adına önemli bir fırsat yakaladığını söyledi. Kente bu yarış için iki gün içerisinde beş bin kişinin geleceğini anlatan Kılıçarslan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu çok büyük bir olay. Kapsamlı bir program hazırlıyoruz. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz."

Finale kalan İstanbul, Konya, Kütahya, Aydın, Kastamonu, Sivas, Siirt, Adana, Ordu, Malatya, Kırıkkale, Samsun, Van, Antalya, Bursa ve Gümüşhane'nin halk oyunları ekipleri Isparta'da birincilik için yarışacak. Milli Eğitim Müdürlüğü, 30 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak final öncesi halk oyunları ekiplerine şehir merkezinde geçit töreni yaptıracak.

BAKAN ÇUBUKÇU GELİYOR

Çok büyük bir program değişikliği olmazsa Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun 30 Mayıs'taki büyük finali izlemek için Isparta'ya geleceği öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan üst düzey bürokratların da katılacağı Orta Öğretim Kurumları Stilize Halk Oyunları Final Yarışması için valilik tanıtım içerikli özel bir çalışma yapıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 11:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?