6
Mayıs
2024
Pazertesi
ISPARTA

'Memati' orkestra şefi oldu

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen '21. Yüzyılda Kadın' konulu konferansın konuşmacısı, 'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinde Memati Baş'ı canlandıran Gürkan Uygun oldu.

ORKESTRA ŞEFİ 'MEMATİ'

SDÜ Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta salon hınca hınç doldu. Alkışlarla salona giren ünlü oyuncu Gürkan Uygun, gelen teklif üzerine SDÜ Oda Orkestrası'nı yönetti. Orkestra şeflerinin kullandığı bageti eline alan Uygun, müziğin ritmi ile birlikte yaptığı hareketler ve espriler, izleyenleri gülmekten kırdı, geçirdi.

"KADINI DÖVEN ERKEK, ERKEK DEĞİLDİR"

Daha sonra 'Ekranda Şiddet ve Kadına Yansımaları' konusunda kürsüye çıkan Uygun, kadına şiddet konusunda eğitim eksikliğinin büyük rol oynadığına dikkat çekti. Kadın döven erkeğe erkek denmeyeceğini belirten Uygun, kadına şiddet uygulanmaması gerektiğini dizide de anlattıklarını söyledi.

'BU ŞEHİR GİRDAP GÜLÜM' ŞARKISINI SÖYLEDİ

Uygun konferansın soru cevap bölümünde kendisiyle özdeşleşen 'Bu şehir girdap gülüm' isimli şarkıyı da öğrencilerle birlikte söyledi. Konferansın sonunda Uygun ile fotoğraf çektirmek isteyen öğrenciler, birden sahneyi doldurunca Uygun zor anlar yaşadı.

BAŞHEKİM 'CHECK-UP' YAPTI

Programdan sonra SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesi'ne geçen Uygun'u, Başhekim Prof. Dr. Tuğrul, Sezer küçük bir 'check-up'tan geçirdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2012 Perşembe 16:27:14
Güncelleme :8 Mart 2012 Perşembe 16:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?