5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Metruk binaların yıkımı sürüyor

Isparta Belediyesi, kent merkezinde 4 yılı aşkındır devam ettirdiği eski metruk ve tehlike arz eden evlerin yıkımına devam ediyor.

Gazi Kemal Mahallesinde yıllardır boş bulunan ve bakımsızlıktan dolayı madde bağımlıların mekanı haline gelen metruk bina fen işleri ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkımı başından sonuna kadar takip eden Gazi Kemal Mahallesi Muhtarı Yılmaz Ayfer, Belediye Başkanı Hasan Balaman’a teşekkür etti.

Uzun yıllardır boş olan metruk evin sahibine bunun karşılığında belediye tarafından arsa verildiğini belirten Muhtar Ayfer, arsa sahipleri de arsalarını başkalarına sattılar ve Isparta ile olan ilişkilerini keserek başka bir ilde yaşamaya başladılar. Burada uzun zamandır madde bağımlıları ile mücadele ediyoruz. İçeride Allah göstermesin bir yangın çıkarsa etrafında bulunan binalara da zarar verebilirdi. Mahalle halkımızda bu konuda baya tedirgin oluyorlardı. Hep birlikte belediyeye dilekçe verdik. Dilekçemiz neticesinde sağolsun Belediye Başkanımız talimat vererek binanın yıkımını sağladı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Modernleşme yolunda hızla ilerleyen Isparta’da artık görüntü kirliliği yok olmaya başladı diyen Belediye Başkanı Hasan Balaman,. 4 yılı aşkındır şehrimizin pırıl pırıl ve yemyeşil olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla birlikte görüntü kirliliğine de önem vererek eski ve bakımsız binaların da yıkımını sürdürüyoruz dedi.

Bu yıkımı yaparken mülk sahibi ile birlikte yaptıklarını belirten Balaman, bu güne kadar yıktığımız tüm binalarda bu uygulamayı yapmakta özen gösterdik. İşte bunlardan bir örneğini de Gazi Mahallemizde gerçekleştiriyoruz. Kaderine terk edilmiş ve yıllardır kullanılmayan virane evin yıkılması için Muhtarımız Yılmaz Ayfer ve mahalle sakinleri bizlere müracaatta bulundu. İnceleme sonrasında da binanın yıkımını gerçekleştirdik” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?