4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

MHP: Kendi yaptığınız soykırımı unutmayın!

MHP Isparta İl Başkanı Cabıoğlu’ndan Bush’un “Türkler Ermenileri katletmiştir” sözüne sert tepki geldi. Cabıoğlu, sözde soykırım iddiaları için Ermeniler'e, "Kendi yaptığınız soykırımı unutmayın!" dedi.

Cabıoğlu, Fransa’nın 1,5 milyon Cezayirli Müslüman’ı, Belçika’nın da 10 milyon Kongoluyu soykırıma uğrattıklarını ancak bunları görmeyerek Türkiye’yi Ermenilere soykırım uygulamakla suçladıklarını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta İl Başkanı Erdoğan Cabıoğlu, Türkiye’ye isnat edilen sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Fransa ve Belçika’da yapılan soykırımlarla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

2001 yılının başında Fransa’nın, devlet olarak Türkiye’yi doğrudan ilgilendiren Ermeni sorunu konusu ile ilgili oldukça önemli bir karar aldığını belirterek söz konusu yasa ile Fransa’da “Ermeni soykırımı olmadı” demenin artık suç haline geldiğini belirten Cabıoğlu, “2001 yılında Fransa’da yaşanan olgunun bir benzeri 2005 yılı nisan ayında bir başka Avrupa ülkesi olan Belçika’da yaşanmıştır. 15 Nisan’da Belçika’da Meclisin adalet komisyonundan geçirilen ve 21 Nisan’da Belçika parlamentosu genel kurulunda oylanarak kabul edilen tasarı Senato’ya gönderilmiştir ve imza için Belçika kralına gönderilecektir. Söz konusu yasa tasarısı Belçika’da yasalaştığı takdirde, kendi alanında bir ilki gerçekleştirmiş olacaktır. Çünkü, tasarı yasalaştığı takdirde, sadece Belçika’da değil Avrupa Birliği ülkelerinin herhangi birisinde ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu yada güvenlik konseyinde Ermeni Soykırımı iddialarını reddedenlere bir yıla kadar hapis ve 5000 Euro’ya kadar para cezası öngörülmüştür. Yani, Ermeni iddialarını Belçika dışında başka bir Avrupa ülkesinde dahi dillendirmiş olmanız durumunda, Belçika adaletini harekete geçirmiş olacaksınız. Böylece, Fransa’nın 2001 yılında yasalaştırmış olduğu kanunun çok ilerisinde bir hamle Belçika tarafından atılmıştır” dedi.

MHP İl Başkanı Erdoğan Cabıoğlu yaptığı basın açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:

“Bir tarafta, 1,5 milyonun üzerinde Cezayir’li Müslüman’ı etnik soykırıma (Genocide) tutmuş Fransa devleti, diğer tarafta 19. yüzyılda kendi sömürgesinde 10 Milyon Kongo’luyu, Kral 2. Leopold’un şahsi malı olarak gördüğü Kongo’da ki kauçuk çiftliklerinde çalışmayı reddettikleri için etnik soykırıma (Genocide) tutulmuş Belçika devleti var.

Bir tarafta 2004 yılı Mayıs ayında Avrupa Birliği (AB)’ne henüz girmiş ve bu girişten yaklaşık 1 yıl sonra Parlamentosunda Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmiş bir Polonya devleti, diğer tarafta 2004 yılı Mayıs’ında AB’ye katılmış olan 10 yeni üyeyi (Polonya’da dahil) Ankara anlaşmasına ilave etmeye zorlanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Kısaca, bir tarafta, bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla kendisini Avrupa ile bütünleştirmeye çalışan bir Türkiye, diğer tarafta ise kendisini AB ile bütünleştirmeye çalışan Türkiye’yi bir kenara itip Ermenistan’ın savunuculuğunu yapan ve yasalar çıkartarak Türkleri katil olarak ilan eden bir Avrupa var.
Avrupa tarafından sorun haline getirilen diğer konular aynı batı tarafından dosyalar halinde bekletilmektedir. Türk Milleti olarak bizi yöneten idareciler başta olmak üzere vahşi batının çirkin oyunlarına asla gelmemeliyiz”

Ramazan Biçici-Kenthaber/Isparta
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 16:29:42
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 14:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?