30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Milli halterciye büyük ayıp

MİLLİ HALTERCİYE BÜYÜK AYIP

Milli Halterci Emine Çetintürk, Büyükler Türkiye Şampiyonası'na 3 derecede elektrik sobasıyla hazırlanıyor.

Isparta'da 9 yıl önce başladığı halterde 2005 yılından 2008 sezonuna kadar yıldızlarda ve gençlerde Türkiye birinciliğine hep adını yazdıran Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda da dereceler elde eden Milli Halterci Emine Çetintürk, Şubat ayında Gaziantep'te yapılacak olan Büyükler Türkiye Şampiyonasına buz gibi salonda hazırlanıyor. Isparta kent merkezindeki herkese açık olan kondisyon salonunda kıt imkanlarla şampiyonalara hazırlanmaya çalışan Milli Halterci Emine Çetintürk, müsabakalarda derece almak

için kışın kendisini iyice hissettirdiği şu günlerde buz gibi salonda idmanları elektrikli ısıtıcılar eşliğinde yapıyor. Salonda üşüten ve hastalığını yeni yeni atlattığını belirten Çetintürk, sürekli öksürüyor.

DİĞER SALONDA ÇALIŞMASINA İZİN VERMİYORLAR

Antalya Büyükşehir Belediyesinisporcu olduğunu fakat ailesinin Isparta'da yaşadığı için hazırlıklarını Isparta'da sürdürdüğünü belirten Milli Halterci Çetintürk, "Yetkililer halter salonunda çalışmama izin veriyor. Halter Salonu boş duruyorken, bizim kondisyon salonunda zor şartlarda antrenman yapmamıza bir anlam veremiyorum" dedi.

Kışın gelmesiyle havaların soğuduğunu ve buz gibi salonda idman yapmak zorunda kaldığını belirten Çetintürk, "Diğer illerde benden daha az derecesi bulunan arkadaşlarımızın başarısı için her türlü imkanlar seferber ediliyor. Onlar için özel salon bile yapılıyor. Bize yapılanlara bakın? Spor hayatımı bitirmeye çalışıyorlar. 100 kiloyu kaldırıyorum. Ama bu yapılanları kaldıramıyorum. Bu kadar da olmaz. Maalesef şubat ayında Gaziantep'te yapılacak Büyükler Türkiye Şampiyonası'na bu imkanlarla

hazırlanıyorum" diye sitem etti.

"VALİ BEY DUY SESİMİ"

Sabah ve akşam olmak üzere günde çift idman yaptığını ve bu yıl ÖSS'yi kazanarak Spor Akademisi'ne gitmeyi planladığını ifade eden Çetintürk, "Bu konuda spora yakınlığıyla bildiğimiz Valimiz Ali Haydar Öner Bey'den destek bekliyorum. İyi şartlarda çalışmam halinde çok daha başarılı olacağıma inanıyorum" dedi.

İŞTE ŞAMPİYONUNUN BAŞARILARI:

Ispartalı 19 yaşındaki Milli Halterci Emine Çetintürk, 9 yıldır bu spor dalıyla ilgileniyor. Başarılı halterci, 2002 yılından bu yana Milli Takımında bulunuyor. Çetintürk, 58 kiloda 77 koparmasıyla Türkiye rekoruna da sahip.

- 2005-2006-2007-2008 yıllarında Yıldızlarda ve Gençler'de Türkiye Şampiyonu

- 2009 Sezonu'nda Gençler'de Türkiye ikincisi

- 2007 Yılında İtalya'da yapılan Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda dördüncü

- 2007 yılında İspanya'da yapılan Gençler Avrupa Şampiyonası'nda yedinci, Çek Cumhuriyeti'ndeki şampiyona da onuncu

- 2009 Yılında Romanya'da yapılan Dünya Gençler Şampiyonası'nda sekizinci

MİLLİ HALTERCİYE BÜYÜK AYIP
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 14:13:00
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 14:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?