5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Minik kalbi 8 ayda 7 kez durdu!

Isparta’da 8 aydır çok ender rastlanan bir hastalık olan Diyafram Evantrasyonu (Doğumsal olarak diyaframın anormal derecede yüksek olması) nedeniyle yoğun bakımda tutulan 11 aylık Hasan Hüseyin Bulut’un kalbi bu sürede 7 kez durdu.

Babası Sivas’ta vatani görevini yapan, annesi ikinci çocuğuna 7 aylık hamile olan Hasan Hüseyin’in, ameliyat edilebilmesi için en az 10 kilo olması gerekiyor.

Kalp masajı ile yaşama döndürülen Hasan Hüseyin, 3 kilo 600 gramdan, ancak 6 kiloya çıkabildi. 10 kilonun üzerine çıkması halinde ameliyat edilebileceği vurgulanan minik Hasan Hüseyin, o zamana kadar solunum cihazına bağlı olarak yaşayacak.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Süleyman Kutluhan, Hasan Hüseyin Bulut’un solunum cihazı olmadan yaşamını sürdüremeyeceğini, ancak ev tipi bir cihaz temin edilirse evine gönderilebileceğini söyledi. Evde kullanılabilecek solunum cihazının bedelinin ise 15 bin YTL civarında olduğunu belirten anne Melike Bulut ise, "Cihazı alacak paramız yok. Olsa da bebeğime hastanede olduğu gibi bakamayız. Hemşireler ölmesin diye kalp masajı yapıyormuş. Ben öyle şeyler yapamam ki. Oğluma hasretim ama yaşaması için hastanede kalmasına razıyım" dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 09:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?