30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Minik şairin imza günü

MİNİK ŞAİRİN İMZA GÜNÜ

Isparta'da, Ülkü İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi dokuz yaşındaki Zeynep Sarı, 23 şiirinin yer aldığı 'Sevginin Dili' isimli bir şiir kitabı çıkardı.

Ülkü İlköğretim Okulu'nda düzenenlenen İmza Günü'nde bin kitabını imzalayan minik şair Zeynep, "Ben içimdeki düşüncelerimi ve isteklerimi birleştirerek kağıda döktüm. Şiir kitabı yazdığım için çok mutluyum bundan sonra başka kitaplar da yazacağım" dedi.

Sınıf Öğretmeni Mehmet Ali Çayır, Zeynep'in okula başlayıp okuma ve yazmayı öğrendiğinden bu yana şiir yazdığını anlatarak şunları söyledi: "Zeynep'in yeteneğini fark eder etmez onu teşvik edebilmek amacıyla şiir ödevleri verdik. Daha sonra ödevler için yazdığı şiirleri bir araya getirerek kitap haline getirmesine yardımcı olduk. Bu ilk kitabı ama devamının gelmesi için okul olarak elimizden geleni yapmaya hazırız."

Zeynep Sarı'nın annesi Hümeyra Sarı, kızının küçük yaşta bir kitap yazmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Zeynep 1,5 yaşından beri bize kitap okuturdu. Oyuncak istemezdi, kitap aldırırdı. Okumayı çok seviyor. 8 yaşında öğretmeninin teşvikiyle şiir yazmaya başladı. İlk kitabını çıkardı. Çok mutluyum" diye konuştu.

MİNİK ŞAİRİN İMZA GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 10:31:05
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 11:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?