30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Miryekefelon Zaferi kutlandı

MİRYEKEFELON ZAFERİ KUTLANDI

834 yıl önce Anadolu topraklarının tapusunun Türklere geçtiğini kanıtlayan Miryekefelon Zaferi’nin yıldönümü festival coşkusuyla kutlandı.

Isparta’nın Gelendost ilçesinde yoğun katılımla kutlanan 834’üncü Miryekefelon Zaferi Yıldönümü Kutlamaları ve Elma Festivali’ne Vali Ali Haydar Öner, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

AMERİKALI TURİSTLER RENK KATTI

Festival coşkusuna Anadolu kültür turuna çıkan 20 kişilik Amerikalı turistin katılmaları ayrı bir renk kattı. Turist kafilesinin davul eşliğinde oynaması, halay çekmesi coşkuyla alkışlandı. Bu güzel görüntüler ‘Gelendost’da Medeniyetlerin Buluşması’ olarak yorumlandı. Vali Ali Haydar Öner Amerikalı turistlere Isparta’yı tanıtıcı broşür ve Isparta türküleri CD’si verdi.

ATALARIMIZA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

Isparta Valisi Ali Haydar Öner yaptığı konuşmada, “Orta Asya’daki iklim ve yaşam koşulları ağırlaşınca atalarımız kendilerine yeni yurt aramışlar ve uygun iklim koşullarının bulunduğu Anadolu’yu hedef edinmişler. 1071 tarihinden çok önce Anadolu’ya gelen atalarımız var. Mu İmparatorluğu döneminden Sakalara kadar Anadolu Türklere yurt olmuş. Ancak hükümranlık süreci biraz gecikmiş. 1071 Malazgirt Zaferi ile birlikte Anadolu Türklerin hükümranlığına geçmiş. Konya başkent olmuş ama Bizansın ikili oyunları neticesinde, Türk’ü Türk’e karşı kışkırtmak suretiyle bu topraklar ancak 1076 yılında Kumdanlı bölgesinde yaşanan Miryekefelon Savaşları ile bu güzel yurt toprakları Anadolu topraklarına katılmış. Bu vesileyle 834 yıl sonra atalarımıza şükran sunuyoruz” dedi.

Protokol konuşmalarından sonra kompozisyon ve şiir dalında dereceye girenlere belgeleri verilirken, en kaliteli elma yetiştiren üreticilere de ödülleri verildi.Festival mehteran ve halkoyunları gösterileri devam etti.

MİRYEKEFELON ZAFERİ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2010 Cumartesi 14:21:00
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 17:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?