5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Motorsiklet sürücülerine denetim

Nisan ayından itibaren Isparta’da denetimler şahin motosikletli ekipler tarafından yapılacak.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, motosiklet ve motor bisiklet kullanan sürücüleri nisan ayından itibaren daha sıkı bir denetime tabi tutacak. Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, denetimlerde; motor bisiklet kullanıcılarında A1 sınıfı, motosiklet kullanıcılarında A2 sınıfı sürücü belgelerinin olup olmadığı üzerinde duracaklarını söyledi.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 41. maddesi gereği motor bisiklet kullanıcılarına A1, motosiklet kullanıcılarına ise A2 sürücü belgesi bulundurma şartı getirildiğini hatırlatan Seyhan, kuralları ihlal edenlere göz açtırılmayacağını söyledi.

Denetimlerin nisan ayından itibaren manevra kabiliyeti yüksek şahin motosikletli ekipler tarafından yapılacağını bildiren Emniyet Müdürü Seyhan, 2007 yılı sonsu itibariyle Isparta’da tescilli motorlu bisiklet ve motosiklet sayısının 27 bin 358 olduğunu kaydetti. Seyhan, motosiklet ve motor bisiklet kullanan sürücüleri şu hususlarda uyardı:

Araç cinslerine göre kanunda belirlenen sürücü belgelerini mutlaka alın. Yanınızda mutlaka koruma başlığı ve koruma gözlüğü bulundurun. Birden fazla yolcu almayın.
Araçlarınızın orijinal teknik yapısın değiştirmeyin. Araçlarınızın tescil kaydını yaptırmadan plakasız olarak trafiğe çıkmayın.

 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 17:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?