8
Mayıs
2024
Çarşamba
ISPARTA

Mucize bebek taburcu oldu

'Aşağıya açıklığı olmayan rahim gebeliği' sonrasında yardımcı üreme teknikleriyle doğan ve yaşayan dünyadaki tek bebek olan Kürşat bebek, 1 kilo 630 gram olarak hastaneden taburcu edildi.


Afyonkarahisarlı Fatma ve Kerim Ulay çiftinin 'aşılama' (eşinden sperm alınıp rahmin içine verilmesi) yöntemiyle 15 Ekim'de, 7.5 aylık iken 970 gram olarak sezaryenle dünyaya gelen bebekleri taburcu edildi. Ağırlığı 1 kilo 630 grama ulaşan Kürşat bebek, sağlıklı bir şekilde bugün hastaneden evine gönderildi.


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kaya, "Tıp dilinde bu duruma 'noncommunakan uterus gestation' (aşağıya açıklığı olmayan rahim gebeliği) diyoruz. Şu ana kadar dünyada bu şekilde sadece 3 vaka belirlendi. Bu 4. oldu. Daha öncekilerin tümü de tüp bebekti, ancak Kürşat 'aşılama' ile dünyaya geldi. Bu anlamda Kürşat bebek, ana rahmi yırtılmadan sezaryenle dünyaya gelen ve yaşatılan dünyanın ilk bebeğidir" dedi.
7 yıllık özlemi mutlu sonla biten Fatma ve Kerim Ulay çifti, Kürşat bebeği kucaklarına almaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Fatma Ulay, çocuk sahibi olabilmek için 7 yıldan bu yana tedavi gördüklerini ancak bunun bugüne kadar gerçekleşmediğini, Özel Isparta Hastanesi'ne gelerek Prof. Dr. Hakan Kaya'ya müracaat ettiğini dile getirdi. Isparta'da hamile kaldığını ve 4. aydan bu yana kendisinin hastane tarafından kontrol altında tutulduğunu söyleyen Fatma Ulay, "Bebeğimizi kucağımıza aldığımız için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 03:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma erkan IP: 85.107.214.xxx Tarih : 3.12.2007 17:43:14

allah analı babalı büyütsün inşallah hayırlı evlat olur.ayrıca basarılarından dolayı da doktorlarımıza çok çok tesekkür ederız.