4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Müftüden oruç uyarısı!

Isparta İl Müftüsü İsmail Öncel, kalp, şeker, tansiyon ve solunum yetmezliği gibi kronik hastalığı olan kişilerin oruç tutmaması gerektiğini söyledi.

 Öncel, “Doktor hastasına oruç tutması halinde sağlığının tehlikeye gireceğini söylüyorsa, biz o kişilere oruç tutmamalarını, fidye vermelerini söylüyoruz” dedi.
Isparta İl Müftüsü İsmail Öncel, kronik hastalığı nedeniyle oruç tutamayan kişilerin vereceği fidyenin 6.5 TL olarak belirlenen fitre miktarının altında olmaması gerektiğini belirtti.

Fidyenin Ramazan ayı içinde verilmesinin uygun olacağını da sözlerine ekleyen Öncel, “Fidye bir kişiye verilebileceği gibi, birden fazla kişiye de verilebilir. Burada esas olan bir fakire düşen fidye miktarının bölünmemesidir. Yani günlük en az 6.5 TL fakire fidye verilecekse bu rakam bölünüp birkaç fakire verilmez” dedi.

ISRAR EDERSE SORUMLULUK KENDİSİNE AİTTİR

Kronik hastalara oruç tutmama tavsiyesinde bulunulmasına karşın, oruç tutmakta ısrar etmesi halinde sorumluluğunun kendisilerine ait olduğunu söyleyen Öncel, “Kendi düşen ağlamaz. Kişi oruç tutarken şekeri düşer komaya girerse bunun sorumlusu kendisidir. Dinimiz böyle bir durumda orucu zorunlu tutmuyor. Çünkü din, insan sağlığına öncelik veriyor” şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 11:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?