3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

Nefes kesen tatbikat

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında imzalanan protokol kapsamında, Isparta’da eğitim alan Afgan ve Pakistanlı komandolar, ortak tatbikat gerçekleştirdi.

Türkiye, Afganistan ve Pakistan Arasında Ortak Tatbikat ve Kurs İcra Edilmesine Dair İşbirliği” kapmasında Türkiye, Afganistan ve Pakistan Cumhurbaşkanlıklarınca imzalanan protokol gereği, Pakistan ve Afganistan silahlı kuvvetlerinden elit 15 komando subayı, 19 Ağustos’tan itibaren Türkiye’de eğitime alındı.

Afganistanlı ve Pakistanlı 30 komando, engel sayısı ve zorluklarıyla birçok ülke komandosunun eğitim gördüğü Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na bağlı Karaburun Özel Engel Parkuru’nda, su ve dağcılık engel parkurunun da aralarında bulunduğu 6 parkurda gösteri sundu.

Parkularda çamurda ve sazlık alanlardan sürünerek geçen, 10 metreden içerisinde kurbağa ve yılanların bulunduğu Eğirdir Gölüne atlayan komandolar, senaryo gereği, düşman hattında bulunan hidroelektrik santraldeki bir muhabere merkezinin imhasına yönelik operasyon düzenledi. Pakistan ve Afganistan komandolarının eğitiminin 28 Ağustos’a kadar süreceği bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi 15:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?