5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Nüfus Müdürlüğü'nde izdiham!

Isparta'da, Lütfiye Sabuncu adlı bir vatandaş, torunlarının geleceği için, şehitlerimizin hatırasını korumak için oy kullanacağını söyledi.

Isparta'da, oy kullanamama korkusuyla Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne kimlik numarasını yazdırmak için çok sayıda kişi akın etti.

Nüfus müdürlüklerinin 24 saat hizmet vereceği açıklanmasına rağmen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren nüfus müdürlüğüne geldi. Müdürlükte sıra alanlar dışarıda kuyruğa geçip sıralarını bekledi. Yaşlı olanlar müdürlükte koltuklarda oturdu.

BİR OY BİR VATAN KURTARIR

Yoğun bir mesainin yaşandığı nüfus müdürlüğüne kimlik nosu almak için gelen Lütfiye Sabuncu, iki gündür geldiğini belirterek "Çok rahatsızım. Daha önce niye kimlik numarası olmadan oy kullanılmayacağını açıklamadılar. Bir oy bir oydur. Oyumu kullanmak için burada bekliyorum. Şehitlerin kemiklerinin sızlamaması için, bu vatanın topraklarının satılmaması doğacak torunlarım için bir oy bir oy diyerek bekliyorum" dedi.

Engelli Ramazan Aycan ise kimlik numarası yazdırmaya geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Seçim olacak gittiğim yerlerde de vatandaşlık numarası isteniyor. Bugüne kadar engelli olduğum için gelemedim. Burada sıramın gelmesini bekliyorum."

Dışarıda kuyrukta sıranın kendisine gelmesini bekleyen Mehmet Bayraktar ise saat 08.00'den beri beklediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Oy kullanmak için kimlik numarası alınması gerekiyormuş. Onun için buradayım. Sıra gelir diye bir umut bekliyorum. Numaram kağıda yazılmış şekilde nüfus cüzdanı üzerinde ancak geçersiz sayılıyor."

İKİ SAATTE 200 CÜZDAN

Nüfus ve vatandaşlık işlerinden sorumlu Vali Yardımcısı Niyazi Can ise, telaşa gerek olmadığını belirterek "Müdürlüğümüz, 29 Mart tarihine kadar Cumartesi Pazar da dahil olmak üzere 24 saat boyunca hizmet verecek. Vatandaş gece saat 03.00'da gelse bile kimlik nolu nüfus cüzdanını alabilecek. Bu bizim değil YSK'nın bir kararı. Vatandaşlarımızın oy kullanmak için buraya gelmesi aslında sevindirici bir durum. Personelimiz vardiyalı şekilde çalışarak öğle talilinde bile ara vermeden vatandaşlar nüfus cüzdanlarını alabilecek. Bugün saat 10.00'a kadar 200 kişi nüfus cüzdanını yeniledi. Dün 600 kişiye kimlik nosu üzerinde nüfus cüzdanı verdik. Özellikle Isparta merkezinde oturan vatandaşlarımızın hafta sonu veya geç saatlerde gelip işlemlerini yaptırmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 16:43:45
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 17:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?