6
Mayıs
2024
Pazertesi
ISPARTA

O dava start aldı

Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyonun ardından yedisi tutuklu, 82 sanıklı davanın ilk duruşması başladı

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması sabah saatlerinde kimlik tespiti ve 172 sayfalık iddianamenin özetinin sanıkların yüzüne okunmasıyla başladı. Verilen öğle arasından sonra duruşmanın ikinci celsesinde ilk savunmayı hakkında 75 yıldan 172 yıla kadar hapsi istenen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptı. Başkan Günaydın, hakkındaki tüm suçlamaları reddetti.
Çıkar amaçlı suç örgütü kurmadığını kaydeden Günaydın, hiçbir zaman 1 kuruşa, bir kalem parasına tenezzül etmediğini belediye şirketlerinden huzur hakkı alma imkanı olduğu halde bunu almadığını söyledi.

Davanın tutuklu sanıklarından kayınbiraderi Mehmet Ateşgül ile ilgili savunma yapan Günaydın, şöyle konuştu: "Kayınbiraderim belediyede başdanışman, baş koordinatör olarak görev yapıyormuş. Bunu kim atamış. Ben böyle bir atama yapmadım. Belediyeyi yönetiyormuş. Kayınbiraderim 6 aydır tutuklu. Madem o yönetiyor belediye darmadağın olması gerekirdi bu süre içinde. Güya ben bu örgüte dikkat çekmeyin evde toplanın gibi ifadelerde bulunmuşum. Gece geç saatlere kadar bir kafede oturmayın evlerinize gidin manasında ben bu sözü söyledim. Ailenize vakit ayırın anlamında söyledim. Müteahhitlere haber getirip götürüyormuşuz. Getiren de götüren de alçaktır. İddianame içinde bilirkişi raporları var. Bunları hiç hazmedemiyorum. Temizlik ihalesinden Isparta'ya 22 milyon TL kazandırdık. Suçlanacak bir belediye başkanı değilim"

Savunmalar tamamlandıktan sonra iddianamenin ne kadar boş olduğunun ortaya çıkacağını ifade eden Günaydın, Kipa Kavşağı ile ilgili haksız çıkar elde edildiğine yönelik iddianamede yer alan ifadeler için de, "Böyle bir kavşak yok. Bana olmayan bir şeyi soruyorsunuz" dedi.

Isparta'da Belediye İşhanı 5'nci katında bulunan MHP İl binasının partiye verilmesi ile ilgili soruya ise Başkan Günaydın, şöyle karşılık verdi: "Ben kimseyi kayırmadım. Oranın kirası yıllık 45 bin lira. Aynı binanın ikinci katında AK Parti var. Onlar da 20 bin lira ödüyorlar."

İki ayrı suç örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanan Belediye Başkanı Günaydın'ın kayınbiraderi Mehmet Ateşgül de suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin belediyede başdanışman gibi bir sıfatı bulunmadığını söyleyen Ateşgül, birimler arasında koordinasyonu sağladığını açıkladı. Şimdi de örgüt lideri yapıldığını belirten Ateşgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem de iki ayrı örgütün lideri konumundayım. Allah üçüncüsünden saklasın. İhalelere yönlendirme gibi bir durum söz konusu olmamıştır. Oturduğum oda makam odası
değil 30 metrekarelik bir odadır."

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da yargılandığı davada 82 kişi örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik gibi suçlarla yargılanıyor.

Duruşmaların 12 Mart ile 15 Mart arasında dört gün üst üste gerçekleştirileceği bildirildi. Bugünkü duruşmaya tutuklu sanıklar Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer ve Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül ile birlikte Orhan Gürsel Gürbüz, reklam şirketi sahipleri Nurkaya Dursun, heykeltıraş Elnur Keimi ile Hüseyin Tüylüoğlu ve Esmani Halı'nın yanı sıra tutuksuz yargılanan sanıkların tamamı katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2012 Pazartesi 18:41:51
Güncelleme :16 Mart 2012 Cuma 16:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?