5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Obez mühendis tabuta sığmadı

Eskişehir'de evinde ölü bulunan 200 kilo ağırlığındaki şizofren ve obez hastası kimya mühendisinin cenazesi, Isparta'nın Senirkent ilçesinde toprağa verildi.

Yaklaşık 200 kiloluk 55 yaşındaki Emin Tamer Şahin'in cenazesi tabuta konulmazken, 15 kişi tarafından kefenle taşındı.

Cenazeyi taşıyanların yorulmaması için cenaze aracı mezara 2 metre mesafeye kadar yaklaştırıldı. İki metrelik mesafede birkaç kez ara verip dinlenen cemaat, Şahin'in cenazesini boyu 2 metre, eni 1 metre olan mezara 10 dakika içinde götürebildi.

Eskişehir Güllük Mahallesi Emek Sokağı'nda bir apartmanın 4. katında yaşayan ve ağırlığı 200 kiloya yakın olan kimya mühendisi Emin Tamer Şahin (55), önceki akşam yatağından düşerek yaralanmıştı. Şahin'in arkadaşı Uğur Özdemir'in, 112 Acil Servis'e haber vermesi ile olay yerine gelen sağlık ekipleri Şahin'i hastaneye götürmek istemiş, ancak Şahin tedaviyi kabul etmemişti. Aynı gece geç saatlerde hayatını kaybeden Emin Taner Şahin, arkadaşı tarafından evinde ölü bulunmuştu. Şahin'in cenazesi evin camları söküldükten sonra, vinçle dördüncü kattan aşağıya indirilebilmişti.

Kardeşinin 30 yıldır kronik şizofreni hastası olduğunu belirten Ömer Şahin, "Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Fakültesi son sınıfta okurken, sınavların etkisiyle rahatsızlık geçirdi. O yıllardan bugüne kadar sürekli tedavi gördü. Ancak, hiç bir ilerleme kaydedilemedi. Son yıllarda aldığı aşırı kilo sebebiyle hareket edemez hale geldi. 1978 yılında üniversiteler arasında yapılan güreş şampiyonasında birinci olmuştu. Madalyaları vardı" dedi.

Emin Tamer Şahin'in, 55 ünite kan bağışladığı Kızılay tarafından en fazla kan bağışlayan kişi olarak plaketle ödüllendirildiği ortaya çıktı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 12:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?