5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Ödüllü ekip şimdi de Davraz'da

Isparta Valisi Ali Haydar Öner’in Çankırı Valiliği sırasında Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde plan çalışması hazırlayarak ödül alan Ankara Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve aynı üniversitenin Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinden oluşan ekip bu kez Davraz için geldi. Vali Öner’in öncelikli sorunlar arasında belirlediği Davraz Kayak Merkezi Master Plan çalışması için Isparta’ya davet edilen ekip dün Kayak Merkezi’nde incelemede bulundu.

Davraz’a çıkmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ankara Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nevin Akpınar,
‘Temel amacımız hem peyzaj mimarlığı konusunda hem de kış turizmi konusunda Isparta’nın ihtiyaçlarını tespit edip bu konuda tasarım ve planlama çalışmalarını gerçekleştirmektir” dedi. Bunun dışında hem Isparta Merkezi hem de il genelinde çevre, kültürel ve doğal kaynakların korunmasına yönelik eksiklikleri tespit edeceklerini belirten Akpınar, şunları söyledi:

ÖDÜLLÜ EKİP ŞİMDİ DAVRAZ’DA

“Bir organizasyon şeması içerisinde hem SDÜ hem Valililik hem Ankara Üniversitesi ile vilayet, üniversite veya AB çalışması seçenekleriyle uygulanabilir projeleri gündeme getirmek istiyoruz. Şu anada yaptığımız bir ön hazırlık çalışması olacak. Ekibimizde gerek Ilgaz gerekse Uludağ Milli Parkı’na yönelik çalışmalar yaparak yarışmalarda ödül almış hocalarımız ve asistanlarımız bulunuyor.

Bu anlamda kış turizmine yönelik olarak Isparta’nın hangi alanda geliştirilebileceğini özellikle Antalya ile Isparta bölgesinde yaz ve kış turizmine yönelik neler yapılabileceğini tartışmak ve arazi tespit çalışmalarında bulunmak üzere buradayız. 2 ay içerisinde kapsamlı bir ekip çalışması oluşturarak, farklı zamanlarda hem araziye yönelik envanter çalışmaları hem de planlama ve tasarım çalışmaları geliştirilerek Valiliğe rapor halinde sunacağız” dedi.

ÖNCELİKLER BELİRLENECEK

Davraz Kayak Merkezi’ne yönelik bir master planı çalışmasının en az 6 ay süre alacağını kaydeden Prof. Dr. Akpınar, “ Çünkü en son yaptığımız Ilgaz Dağı çalışması 1 yıldan daha fazla zaman aldı. Öncelikler belirlenerek Davraz’da en az 6 aylık bir çalışma yapılacağını düşünüyoruz. Çalışmanın öncelikleri ve kapsamı plan hazırlama sürecini uzatabilir veya kısaltabilir” diye konuştu.

PLAN MUTLAKA HAZIRLANMALI

Plan çalışmasının avantajlarından bahseden Akpınar , “Planlı bir çalışma kapsamında her şeyden önce kaynakların akılcı bir şekilde kullanılması söz konusu olacaktır. Yapılan yatırımların entegre olması ve yatırımların boşa gitmemesi için birbiriyle bağlantılı çalışmalar sürdürülecektir. Hem yerel hem de merkezi yönetimlerin koordinasyonun sağlanması çok önemli. Çünkü birbirinden kopuk çalışmalar kaynakların tahribi anlamında son derece zararlı. Bütüncül bir yaklaşım için mutlaka master planı hazırlanmalı ardından da alt ölçek çalışmalarına inilmeli” diyerek sözlerini tamamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 17:30:32
Güncelleme :27 Şubat 2009 Cuma 17:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?