5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Öğrencilere tasarruflu ampul dağıtıldı

Isparta’da Enerji Verimliliği Projesi kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan tasarruflu ampul kullanımının evlerde de yaygınlaşması için Milli Eğitim devreye girdi. Enerji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Isparta’daki 49 bin ilköğretim okulu öğrencisine eskisini getirmesi koşuluyla tasarruflu ampul dağıtıldı.

Tasarruflu ampul kullanımını geniş kitlelere yaymak amacıyla Isparta Sezer-Mehmet Aldan Anaokulu’nda program düzenlendi. Okul müdürlerinin ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda öğrencilere evlerinden getirdikleri eski ampullerin yerine tasarruflu ampuller dağıtıldı. Program kapsamında tasarrufun nasıl sağlanacağı yönünde de görüntülü sunum yapıldı.

Enerji Verimliliği Projesi’nin Isparta’da koordinesini sağlayan Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, dünya ülkeleri arasında yaşanan savaşların enerji kıtlığından kaynaklandığını belirterek, “Irak’taki savaş, petrol üzerine. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz doğalgaz üzerine. Artık dünya enerji kıtlığına girdi. Savaşların nedenlerine baktığınızda da enerjinin, asıl sebep olduğunu görüyoruz. Türkiye’de dışarıdan enerji alıyor. Bu durumda elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmalıyız” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise enerjide tasarruf konusunda bireysel bazda verilen mücadelelerin etkili olamayacağını savundu. Yılmaz, “Bu konuda da biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Buradaki amacımız eğitim çalışması ile konunun önemini herkese anlatmak. Öğrencilerimizden velilerine ulaşıyoruz. Gösterdiğimiz hassasiyete velilerimizin de ortak olmasını arzuluyoruz. Bakanlıktan 49 bin ekonomik ampul geldi. Bunları ilköğretim okulu öğrencilerine dağıttık. Evlerinden getirdikleri eski ampulleri imha ediyoruz ve kendilerine ekonomik ampul veriyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 22:17:24
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 22:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?