5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Okul öncesinde başarı

OKUL ÖNCESİNDE ISPARTA  ÇITA YÜKSELTTİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okul öncesi zorunlu eğitim kapsamına dahil ettiği 32 ilden biri olan Isparta, yüzde 52 olan okul öncesi okullaşma oranıyla yüzde 39’luk Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı.

Okul öncesi eğitimin zorunlu olduğu Isparta’da okullaşma oranı, anasınıfında yüzde 74’ten yüzde 85’e yükseldi.

 Geçen eğitim öğretim yılına göre okul öncesinde büyük ilerleme kaydettiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, “2008’de 48-76 aylık çocukların eğitim gördüğü anasınıfında yüzde 74 olan okullaşma oranı bu eğitim öğretim döneminde yüzde 85’e, 36-48 aylık çocukların eğitim gördüğü anaokulunda ise yüzde 45’ten yüzde 52’ye yükseldi. Isparta okul öncesinde hep ilk 10’unun içerisindeydi. Ancak bu yıl ilk 5 arasına girmeyi başardığımızı tahmin ediyoruz” diye konuştu

Isparta’da yaklaşık 7 bin öğrencinin okul öncesi eğitime tabi tutulduğunu anımsatan Yılmaz, okul öncesi çağında olmalarına rağmen bazı çocukların eğitim göremediklerini söyledi. Yılmaz, bunun nedenlerini şöyle anlattı:

“Okul öncesi kapsamındaki öğrenciler yönetmelik gereği taşımalı sisteme dahil edilemiyor. Ayrıca 10 öğrencinin altında sınıf açamıyoruz. Bu nedenle taşımalı eğitimin yapıldığı yerlerde ve okul öncesi kapsamına giren ancak sayıları 10’un atında olan yerleşim birimlerinde anasınıfı açamıyoruz. Bunun yanında adresi belli olan, ancak ailevi nedenlerden ötürü Isparta’da olmayan çocuklarımız da var. Başka illere taşınmış, yurtdışına çıkmış, Isparta nüfusuna kayıtlı çocuklarımızı da tespit etmeye çabalıyoruz”

Isparta’da okullaşma oranını yüzde 100’e çıkarma hedefinde olduklarını belirten Yılmaz, “Gelecek yıl her ilçede anaokulu açmayı planlıyoruz. Okul öncesi okullaşma oranında en iyi il olmak için gayret gösteriyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 09:57:04
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 14:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?