5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Okul servisi şoförlerine psikoloji eğitimi

Türkiye'de ilk defa Isparta'da öğrenci psikolojisi konusunda kursa tabi tutulan okul servis şoförleri, sertifikalarını aldı. 

Isparta Halk Eğitim Merkezi, Akşam Sanat Okulu Merkezi ve 25 No'lu Sertur Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, birlikte Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmaya imza attı. Okul servis şoförlerine, öğrenci psikolojisi, okul öncesi trafik düzenlemeleri, okul sonrası trafik düzenlemeleri gibi konularda 40 saatlik eğitim verildi. Eğitimin tamamlanmasının ardından şoförler, Sertur'da düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende konuşan 25 No'lu Sertur Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Değirmenakar, Türkiye'de ilk olarak belgeli şoförlük uygulamasının Isparta'da başlamasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mevlüt Avcu ise, servis şoförlüğünün çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Ailelerimiz çocuklarını öğretmenden önce size teslim ediyor. Bu nedenle önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz" dedi. 

Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural da, Isparta'da ilklerin gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Şoförlerimiz 40 saatlik bir eğitim aldılar. 

Okul öncesi ve sonrası trafik düzenlemeleriyle ilgili dersler gördüler. Ben sertifikası olan kaptanlarımızın daha çok itibar göreceğini biliyorum. 

Bu belgelerle daha iyi bir taşımacılık hizmeti verecekler. Kendilerine kursa katılıp başarıyla tamamladıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tabur ise, okul servislerinin önemini, geçmişte yaşanan acı bir kazayı hatırlatarak dile getirdi. Şoförlerin karne alacak bir öğrenci heyecanında kursa katıldığını belirten Tabur, "Hepinizin yolu açık olsun" dedi. 

Konuşmaların ardından şoförlere belgeleri verildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 17:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?