30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Okulcanlar Projesi hayata geçirildi

ISPARTA'DA OKULCANLAR PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Isparta Emniyeti, Milli Eğitim İl Müdrülüğü ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile hayata geçirilen 'Okulcanlar Projesi' kapsamında 71 okul irtibat polisi görev yapacak.

Okullarda ve çevresinde en üst düzeyde önleyici güvenlik tedbirleri almak, çocukların trafik güvenliğini sağlamak, trafik bilincinin yerleşmesi için yaş guruplarına göre eğitim çalışmaları yürütmek, okul geçit görevlisi olarak görev yapan öğrencilerin trafik ile ilgili eğitilmesi amacı ile hazırlanan 'Okulcanlar Projesi'nde ayrıca okula geliş ve gidişleri sağlayan tüm servis sürücülerinin eğitileceği, velilere çocuk güvenliği ve çocuğa karşı şiddet konularında Aile Danışma Merkezi ve Psikolojik Danışma Merkezi uzmanlarının katılımları ile bilgiler verileceği ve internet kafelerin Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından sürekli denetleneceği belirtildi.

Projenin tanıtımı için düzenlenen kokteyle Isparta Valisi Ali Haydar Öner, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, ilçe kaymakamları, vali yardımcıları, daire müdürleri, ilçe emniyet amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Projenin tanıtımına ilişkin açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, "Isparta'nın hak ettiği iller arası eğitim, güvenlik ve sağlık alanlarındaki derecelerini daha da üst düzeye yükseltmek amacındayız. Polis ve vatandaş ilişkisini geliştirerek güvenli bir ilişki sağlamayı hedefliyoruz. Okulcanlarımızın okullarında rahat ederek, güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamında bulunmasını istiyoruz. Bu konuda vatandaşlardan gerekli desteği görmek istiyoruz. Siz bize yardım edin biz de size yardım edelim" dedi.

Ailelere çocuklarının güvende olduğunu söyleyen Gürkan, "Emniyet müdürü olarak çocuklarının güvenli ellerde olduğunu belirtmek isterim. Hayata geçireceğimiz bu proje ile birlikte okulcanların okulda güvenliklerini en üst düzeyde olacağını belirtmek istiyorum. Bu konuda ailelere yönelik, çocuğa karşı şiddeti önleme amaçlı aile danışma merkezleri ile uzmanlar eşliğinde bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir" diye konuştu.

ISPARTA'DA OKULCANLAR PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 10:31:05
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 13:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?