30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Okulda kırık lavabo nöbeti

ISPARTA'DA KIRIK LAVABO NÖBETİ

Isparta'da bir grup öğrenci velisi, kırık dökük lavaboların bulunduğu tuvaletlere çocuklarını göndermemek için okul bahçesinde nöbet tutmaya başladı.

Isparta Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu'nun birinci ve ikinci sınıf öğrencileri, 10 derslikli ek binada eğitim öğretime başladı. Ek binanın bazı derslikleri ise İmam Hatip Lisesi'nin son sınıf öğrencilerinin kullanımına verildi. Birinci sınıfta okuyan çocuklarının lise son sınıf öğrencilerinin bulunduğu aynı binada eğitim görmesini istemeyen bir grup öğrenci velisi, çocukların kullandığı tuvaletlerin de kırık dökük ve pis bir durumda olduğunu iddia etti. Okul önünde nöbet tutan veliler, teneffüs aralarında çocuklarını 10 metre ilerideki ana binaya götürüyor.

Öğrenci velilerinden Özlem Kıllı, tuvaletteki lavaboların kırık ve pis olduğunu söyledi. Öğrenci velilerinden Sevilay Kayacan, İstanbul Adatepe İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi 6 yaşındaki Efe Boz'un üzerine lavabo düşmesi sonucu öldüğünü hatırlatıp, "Böyle bir acı yaşamayacağımızın garantisini kim verecek" dedi.

Kayacan, "Bu okulda 10 şube var. 5 şube Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine, 5 şube de İmam Hatip Lisesi'nin son sınıf öğrencilerine ait. Milli Eğitim müfettişleri de bu binada kalıyor. Bizim küçücük çocuklarımız son sınıflarla aynı tuvaletleri kullanıyor. Büyük çocuklar bazen küfürlü konuşabiliyor. Kötü örnek oluyorlar. Bizler çocuklarımızı teneffüs aralarında 10 metre ilerideki ana binanın tuvaletine götürmek zorunda kalıyoruz. Tuvaletler gerçekten çok kötü. Okul açıldı açılalı bir kere temizlendiğini görmedik. En son çare biz girip temizleyeceğiz."

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ile görüştüklerini, ancak sorunun çözümü noktasında bir adım atılmadığını öne süren veliler, "Valimize de durumu bildireceğiz. Ondan da yardım isteyeceğiz. Bu sorunun çözülmesi için gerekli her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

TUVALETLERE BAKIM YAPILIYOR

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, öğrenci velilerinin şikayet ettiği tuvaletlerde şu an bakım çalışmaları yapıldığını söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu'nun arka tarafındaki ek binada hem Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu birinci ve ikinci sınıf öğrencileri eğitim görüyor, hem de İmam Hatip Lisesi'nin son sınıfındaki öğrenciler eğitim görüyor. Ama ikisinin giriş-çıkış saatleri farklı. Tuvaletlere gelince Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu öğrencileri ile İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin tuvaletleri ayrı. Her katta ayrı tuvalet var. Tuvaletlerde şu anda bakım çalışmaları var önümüzdeki günlerde bu çalışma bitecek. Hilmi Dilmen

İlköğretim Okulu'nda ikili eğitimi önerdik ama orada da bazı veliler buna karşı çıkıyor. Okul idaresi de ikili öğretimi uygun bulmuyor biz de ikili öğretime geçmedik."

ISPARTA'DA KIRIK LAVABO NÖBETİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 12:18:00
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 13:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?