5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Okulda sigara içen öğretmene ceza!

Isparta Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ebubekir Tanrıbir, Endüstri Meslek Lisesi'nde okul sınırları içerisinde sigara içtiği tespit edilen bir öğretmene 62 YTL cezai işlem uygulandığını söyledi.

Eğitim kurumlarında artık sadece bina içerisinde değil binanın sınırları dahilinde de sigara içilmesinin yasak olduğunu belirten Tanrıbir, "Bu konuda, her okulda iki öğretmeni denetim görevlisi olarak görevlendirdik. Ayrıca Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de her an denetim yapma yetkisine sahip" dedi.

Okullardan ve Milli Eğitim Müdürlükleri'nden konunun üzerinde hassasiyetle durmalarını isteyen talimat gönderdiklerini kaydeden Tanrıbir, "Okul sınırları içerisinde sigara içenlere 62 YTL ceza kesiliyor. Sigara içilmesine göz yuman okul idarecilerine ise 500 YTL'den 5 bin YTL'ye kadar değişen rakamlarda ceza işlemi uygulama yetkisine sahibiz. Bu kapsama Milli Eğitim Müdürlüğümüz de dahil. Milli Eğitim personelinin denetiminden ben sorumluyum, Şu ana kadar kendi bünyemizde sigara cezası uyguladığımız personel olmadı. Ancak Endüstri Meslek Lisesi'nde bir öğretmene 62 YTL ceza kesildiğini biliyorum" dedi.

Sigara içen öğrencilerin de ceza kapsamında olduğunu söyleyen Ebubekir Tanrıbir, 15 yaşını geçmemiş öğrenciler hakkında tutanak hazırlandığı, 15 yaşını geçen öğrencilere de para cezası kesilebildiğini belirtti.

Öğretmenlerini okul sınırları dahilinde sigara içerken gören öğrencilerin ihbarının da kabul edildiğine işaret eden Tanrıbir, "Öğrencilerimiz, sigara içen öğretmenlerini görüp idareye bildirmeleri halinde sigara içen kişi hakkında ceza uygulamasına gidiliyor" diye konuştu.

Okullarda sigara odası oluşturulamayacağını balkon ve bahçede sigara içilmesinin kesinlikle yasak olduğunu belirten Tanrıbir, "Okul sınırları dışında isteyen sigarasını içebilir. Ancak okul kapısının birinci basamağı sınır kabul edilebilir ve bu sınır dahilinde sigara içmek kesinlikle yasaktır. Yasa resmi kurumları kapalı alan ilan etmiş. Ayrıca sigarayla mücadelede medyadan da yardım bekliyoruz. Okul sınırları içerisinde sigara içildiğini gören basın mensubu arkadaşlarımız o anı fotoğraflayıp bize getirsinler ki gerekeni yapalım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 14:03:07
Güncelleme :17 Kasım 2008 Pazartesi 14:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?