5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Okutan hemşehrilerini ağırladı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Isparta’dan Trabzon’a gezmeye gelen hemşehrilerini evinde ağırlayarak hasret giderdi.

Isparta’dan Doğu Karadeniz’in turizm merkezlerini görmek üzere Trabzon’a gelen 50 kişilik grubu Vali Nuri Okutan, evinde ağırladı. Hemşehrileriyle uzun uzun sohbet ederek hasret gideren Vali Okutan, tek tek hepsi ile ilgilendi.

Tura katılanlar, hemşehrileri Vali Nuri Okutan’ın Trabzon Valisi olmasından dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirerek Vali Okutan’ın yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını ve başarılarıyla gurur duyduklarını ifade ettiler.

Özellikle Vali Okutan’ın eğitim alanında yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten konuklar, memurlar için başlattığı okuma kampanyasının da herkese örnek olması gerektiğini söylediler.

Eğitimin kendisi için çok önemli olduğunu ve eğitim alanında yaptığı çalışmalara ara vermeden devam edeceğini belirten Vali Nuri Okutan, insanların okumaktan, kendini tanımaktan ve aydınlanmaktan başka çaresi olmadığını ifade ederek, eğitimli bireylerin geleceğe yön vereceğini söyledi.

Trabzon’un sanat, kültür ve estetik şehri olduğuna vurgu yapan Vali Okutan, “Trabzon tarihi geçmişi itibariyle, düşünce ve estetik yönüyle faaliyet gösteren bir şehirdir. Yavuz Sultan Selim Trabzon’da 22 yıl valilik yaptı. Kanuni Sultan Süleyman 15 yaşına kadar Trabzon’da kaldı. Evliya Çelebi, Trabzon’u ‘Gülün en uzun süre yaşadığı yer’ olarak tarif etti. Trabzon her dönem kültür, sanat ve ticaret kenti olmayı başaran önemli bir merkezdir. Çok sıcakkanlı ve misafirperver olan Trabzonlular’la hemşehrilerimi buluşturmaktan son derece mutluyum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 13:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?