5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Öner: Isparta'da takım ruhu eksik

İl İstihdam Kurulu’nun toplantısına başkanlık yapan Vali Ali Haydar Öner, Isparta’nın yaşadığı ekonomik sorunlara büyüteç tuttu.

20 gün önce Isparta’da göreve başlayan Vali Öner, Isparta’daki işsizliğin hat safhada olduğunu belirterek, bunun nedenini teşvik alamamaya bağladı. Teşvik alamayan Isparta’nın olumsuz etkilendiğini açıklayan Vali Öner, “Fabrikalar azalmış, işsizlik artmış. Adrese dayalı nüfus verilerine bakıldığında da nüfusta bir azalma söz konusu. Isparta, teşvik dışında kalması nedeniyle bir hayli olumsuz etkilenmiş” dedi.
Isparta’ya tarıma dayalı sanayi sektörünü öneren Vali Öner, Isparta’nın hizmet sektöründe ve tarımda iyi konumda olduğunu belirterek şunları söyledi: “İlimizin teşvik programında yer almaması ciddi bir olumsuzluğa yol açmış. Ancak olumsuz etkilendik diye de tamamen ümidimizi kaybetmemeliyiz. Bunları bertaraf edebiliriz. Sonuçta sahip olduğumuz değerler var. Isparta, hizmet ve tarım sektöründe iyi konumda. Özellikle burada tarıma dayalı sanayiyi geliştirebiliriz. Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptığım ziyarette altyapısı gayet iyi konumda bir bölgeniz var. Isparta’nın diğer bir eksik tarafı ise takım ruhunun olmaması. Eğer biz kendi içimizde birlik ve beraberlik yaratamazsak güç birliği oluşturamayız. O zaman kaybetmeye devam ederiz. Isparta’da tarıma dayalı sanayiyi geliştirebiliriz ama bunu sadece Valilik değil, biz yapacağız” diye konuştu.

Taşın altına herkesin elini koyması gerektiğini belirten Vali Öner, “Burada hepimizi kastederken sadece yatırımcı veya sadece kamu birimleri değil, girişimciler, kamu birimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz açıkçası tüm Ispartalılar birlik olacak. Sahip olduğumuz elemanlarımızı da eğitelim, kalitelerini arttıralım” çağrısında bulundu” ifadesinin kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 23:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mutlu çetin IP: 78.163.165.xxx Tarih : 3.02.2009 18:13:27

valimiz çok güzel konuya el atmış ıspartasporu daha güzel yerlerde görmek istiyoruz