5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Onkoloji merkezinin tedavi başarısı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Zehra Ulusoy Onkoloji Merkezi, modern kemoterapi yöntemleriyle çocuk kanserlerinin tedavisinde yüzde 70 başarı ortalaması yakaladı. Lösemi vakalarında çocuğu kanserli hücrelerden tamamen arındırma oranı ise yüzde 90 seviyesine erişti.

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastaneleri kapsamındaki Zehra Ulusoy Onkoloji Merkezi'nin çocukluk çağı kanser türlerinde Avrupa norm ve standartlarında yüksek tedavi başarısı yakaladığına değinildi.

Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Ali Ayata, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) bilimsel verilerine göre, her 100 bin çocuğun 15'inde kanser türlerine rastlandığını belirterek "Bu bağlamda Türkiye ve Isparta'da bunlara uyumlu insidansı bulunuyor. Türler içerisinde en yüksek oran da lösemi. İkinci sırayı 'beze kanseri' şeklinde tanımlanan lenfomalar alıyor. Bu sıralamalar Isparta için de geçerli. Ancak, SDÜ Zehra Ulusoy Onkoloji Merkezi'nde tedavi başarı oranı giderek yükseliyor. Çocuk kanserlerinde genel başarı ortalaması yüzde 70. Bu güzel bir oran. Lösemilerde ise tedavi başarısı yüzde 90 seviyesine kadar yükseldi" dedi.

Zehra Ulusoy Onkoloji Merkezi Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Ali Ayata ise, başarıda SDÜ'nün bilim kadroları kadar merkeze ismini veren Zehra Ulusoy gibi birçok yardımseverin katkısı olduğunu belirtti. Modern teknik donanımlar ile Batı Akdeniz ve Ege bölgelerine hizmet verdiklerini anlatan Prof.Dr. Ayata, sözlerini şöyle tamamladı: "Onkoloji Merkezi'nde Ayaktan Kemoterapi Servisi'nin oluşturulmasında yardımsever Raşit Küçükgöçmen'in önemli katkısı olmasından dolayı onun ismi verilmiştir."

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 13:21:02
Güncelleme :12 Ağustos 2008 Salı 13:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?