4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Organik gül hasadı başladı

Isparta’da organik gül bahçesi hasadı başladı.

Sebat Tarım’ın Keçiborlu’nun Senir Beldesi’ndeki bin dekarlık organik gül üretim tesisinde hasat başladı. Gülde normal bahçelerde hasat sezonunun başlıyor.

35 YABANCI GAZETECİ GELİYOR
Sebat Tarım’ın sahiplerinden Hasan Ali Kınacı, organik gül çiçeği hasadına başladıklarını, önümüzdeki günlerde de organik gülyağı üretimine de geçeceklerini söyledi. Isparta’da organik gül üreten tek firma olduklarını dile getiren Kınacı, tarımda geleceğin organikte olduğunu söyledi.

Geçen yıl başlatılan Organik Gül Festivali’nin bu yıl da yapılacağını belirten Kınacı, Isparta’nın organik gülle de tanınması, gül üretiminde organiğe geçişinin sağlanması amacıyla yapılan festivalin bu yıl 14 Haziran tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Kınacı, bu festival kapsamında Amerika ve çeşitli Avrupa ülkelerinden 35 gazetecinin Isparta’ya geleceğini kaydetti. Kınacı, gazetecilerin ziyareti ile hem ilin hem de gülün tanıtımının yapılacağını söyledi

ORGANİK KÖY ADIMI
Öte yandan Sebat Tarım, Dinar’da tarımsal anlamda önemli bir yatırıma imza atmaya hazırlanıyor. İlçede 3 bin dönümlük arazi aldıklarını dile getiren Kınacı, “Burada organik köy kuracağız. Bin dönüm kiraz, bin dönüm gül, meyve, tahıl, yonca, mısır dikeceğiz. Ayrıca organik hayvan çiftliği kurup, süt üreteceğiz. Organik yumurta üretimi gerçekleştireceğiz. Kasım ayında toprağı işlemeye başlayacağız. 3 milyon euroluk bir yatırım olacak” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 13:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?