5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Orman arazisindeki evler yıkılıyor

Isparta merkeze bağlı üç köyde orman arazisi içerisinde kalmış 26 evin yıkımına bugün başlandı.

200 jandarma güvenlik tedbiri aldı. Köylüye destek için gelen CHP Milletvekili Mevlüt Coşkuner, "Bunların köylüye gücü yetiyor" dedi.

Orman arazisi içerisinde olduğu gerekçesiyle Yargıtay tarafından yıkım kararı onanmış Isparta merkeze bağlı Küçükhacılar, Büyükhacılar ve Aliköy'de toplam 26 binanın yıkımı için Orman İşletmesi harekete geçti. Yetkililer Aliköy'de bir evin yıkımının ardından Küçükhacılar köyüne geldi. Yıkım yapılacak 11 binanın bulunduğu köyde vatandaşlar yıkım alanında toplandı.

İl Jandarma Komutanlığı çıkabilecek olaylara karşı 200 robocop jandarma gücüyle köyde güvenlik önlemi aldı. Isparta Orman İşletme Müdürü Recep Bağcı, Küçükhacılar'da boşaltılmış 4 evin yıkılacağını belirterek, "Bir ev Aliköy'de yıkıldı. 21 binanın boşaltılmasını isteyeceğiz. Bu binaları boşaltıp mühürleyeceğiz. 4 ev dışında yıkım yok" dedi.

Küçükhacılar'da inşaat halindeki evinin yıkılmasına tepki gösteren Hatun Yüce, şöyle konuştu: "Madem yıkacaksınız karşılığında verin bir ev de buralarda yaşayanlar otursun. Vicdanınızı elinize alın. Bu devletin hiç mi içi sızlamıyor? Ben de sizi dava edeceğim." Evinin yıkılmasını önleyemeyen Hatun Yüce, sinir krizi geçirerek yere yığıldı. Yüce'ye ilk olarak köylüler müdahale etti. Daha sonra 112 Acil Servis ekipleri Hatun Yüce'yi sakinleştirdi.

Orman İşletmesi'ne ait dozerin ilk darbeyi vurmasıyla yıkım başladı. Jandarma vatandaşları yıkılan evin yanına yaklaştırmamak için güvenlik çemberi ördü. Yıkım anını bazı vatandaşlar cep telefonuna kaydetti. İl Genel Meclisi'nin AK Partili Başkanı Fevzi Özdemir de yıkım alanına geldi. Özdemir'e bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Özdemir de, kendisinin üç aydır bu sorunu çözmek için uğraş verdiğini söyledi.

zdemir, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinden sadece orman sahası içerisine giren bölümlerin yıkılmasını ileriye gidilmemesini talep etti. Tartışmalar sürerken, yıkımı yapan dozer arıza yaptı. Bir saat sonra köye yeni bir iş makinesi geldi.

CHP MİLLETVEKİLİ COŞKUNER YIKIMA TEPKİ GÖSTERDİ

Köylülere destek vermek üzere yıkım alanına gelen CHP Milletvekili Mevlüt Coşkuner ise, yapılanı şiddetle kınadığını söyledi. Yıkmanın kolay olduğunu belirten Milletvekili Mevlüt Coşkuner, "Buradaki sorun tapu ve orman kadastrosundan kaynaklanıyor. Bizim askerimizin ne işi var burada. Bu kadar yoğunluğun içinde dünyanın askeri buraya getirilmiş. Diyarbakır'da olaylar oluyor kuzu olunuyor köylüye gelince arayan soran olmuyor. Güçleri köylüye yetiyor. Nerede bu yetkililer, neden burada yoklar, niye gelmediler? Böyle yıkıp gitmekle olmaz. Şiddetle kınıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 15:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmetaata IP: 88.231.64.xxx Tarih : 30.10.2008 02:55:12

bütün bu insanları oyalama taktiği ile uyuttular şimdide evleri mühürlediler.vatandaşın sorunlarını dinlemekten kaçan bir milki amirden başka ne bekleyebilirsinik?yazık yazık.sanki insanlar gece kondumu yaptılar.o evler yapılırken doğan bir çocuk 35 yaşında.kardeşim sen git önce unakıtanın villalarını yık acaristanbulu yık. yıkamazsın tabi onun biri bakan biri zengin tabi.burda olan garib guraba vatandaşa oluyor.