5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Orman Bölge Müdürlüğü'ne ceza

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Isparta il Müdürlüğü, 5 özürlü işçi açığı bulunan Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'ne mayısta 43 bin daha sonraki her ay için de 8 bin YTL ceza kesti.

İŞKUR Isparta İl Müdürlüğü, İş Kanunu'nun ilgili maddesinin tanıdığı yetki doğrultusunda özürlü işçi çalıştırma yükümlülüğüne uymayan Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nü otomatik cezaya bağladı. Orman Bölge Müdürlüğü'nde geçen yıl alınan kararla geçici işçilerin kadroya alınmasıyla 5 özürlü işçi açığı doğdu. Ancak bu özürlü açığını doldurmak için Personel Genel Müdürlüğü'nden alınması gereken vize şu ana kadar alınamadı.

İŞKUR İl Müdürlüğü, 5 özürlü işçi açığı bulunan Orman Bölge Müdürlüğü'ne ilk olarak Mayıs 2008'de 43 bin YTL para cezası kesti. Mayıs ayından sonra her ay özürlü işçi başına bin 320 YTL'den aylık yaklaşık 8 bin YTL ceza Orman Bölge Müdürlüğü'ne taahhüt ettirildi.

İŞKUR, Orman Bölge Müdürlüğü'nün ödediği bu paraları mesleki eğitim kurslarında değerlendirdi. SDÜ ile işbirliğinde el sanatlarına ilişkin mesleki eğitim kursu da açıldı. Özürlü işçi çalıştırmayanlardan elde edilen ceza geliri, istihdamı artırmak amacıyla açılan mesleki eğitim kurslarında değerlendirildi.

CEZALARIN İPTALİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURULDU

Personel Genel Müdürlüğü'nden vize alamadığı için özürlü açığını dolduramayan Orman Bölge Müdürlüğü, şu ana kadar İŞKUR'un kestiği tüm cezayı peşin olarak ödedi. Ancak Orman Bölge Müdürlüğü, kesilen cezaların iptali ve ödenen paraların iadesi için ilgili mahkemeye itiraz etti.

Orman Bölge Müdürlüğü, söz konusu cezaları ilgili mahkemeye götürürken gerekçe olarak Personel Genel Müdürlüğü'nün özürlü işçi alımı için gereken vizeyi henüz vermediği gösterildi.

İŞKUR, Orman Bölge Müdürlüğü, 5 özürlü işçi açığını dolduruncaya kadar her işçi başına aylık bin 320 YTL ceza kesme konusunda kararlı görülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 15:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan kaba IP: 88.228.56.xxx Tarih : 19.11.2008 11:37:17

niçin özürlü elaman çalıştırmayıp ceza veriyorsunuz biz özürlülerde bu memleketin evlatlarıyız biz özürlü doğmak istermiydik sanıyosunuz buda allahın vermiş olduğu bir ders olmalı diye düşünüyorum en azından işinize yarayan ortapedik özürlü yada ortama uygun özürlü çalıitırsanız inanın biz özürlülerden cok memlun kalırsınız kısaca bizde varız bizde çalışmak istiyoruz bizde evimize ekmek almak aç kalmamak için varız biz özürlüleri unutmayın teşekkürler.