7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Ot yangınlarında artış oldu

Isparta İtfaiye Müdürü Sadettin Sarışahin, 2006 yılı Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında meydana gelen yangın olaylarının 2007 yılı Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında arttığını belirtti.


Havaların ısınması ile birlikte artan ot yangınlarına karşı vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Isparta İtfaiye Müdürü Sadettin Sarışahin, ot yangınların en çok yol kenarlarında meydana geldiğini dile getirdi. Araç içerisinden atılan sönmemiş sigara izmaritinin bu yangınların en önemli nedenlerini arasında bulunduğuna dikkat çeken Sarışahin, araç içerisinden yol kenarına atılan şişelerinde mercek görevi görerek ot yangınlarına sebebiyet verdiğinin altını çizdi.


Sarışahin, “Hava sıcaklıklarının yükseldiği şu günlerde, bazı vatandaşlarımızın daha duyarsız davranışları sonucunda son günlerde ot yangınları arttı. Bu yangınlar başta evlere sıçrama olasılığını yanı sıra toprağın verimini kaybetmesi gibi birçok riski de bünyesinde barındırmaktadır” dedi.


Sarışahin, itfaiye ekiplerinin ot yangınlarına anında müdahale ettiklerini, vatandaşlarında bu tür yangınlara karşı tedbirli olmaları gerektiği hususunda uyarılarda bulundu. Sarışahin, “vatandaşlarımızın özellikle bugünlerde içtikleri sigarayı söndürmeden gelişi güzel atmamaları, güneş ışınıyla parlayıp, yangına sebep olabilecek cam parçalarını kuru otların bulunduğu bölgeler yerine çöp bidonlarına bırakmaları gerekir” diye konuştu.


Sarışahin, aksi takdirde çıkan ot yangınlarını sonucunda, rüzgarın da çıkması durumunda, önüne geçilemeyecek acıların yaşanmasına sebep olunabileceğini, bu nedenle vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.


YANGINLAR 2006’YA ORANLA ARTIŞ GÖSTERDİ


Isparta’da 2006 yılı Mayıs Haziran ve Temmuz aylarında meydana gelen yangın olayları ile 2007 yılı Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında artış gösterdiğine dikkat çeken Sarışahin, 2006 yılında Mayıs ayında 7, Haziran ayında 59 ve Temmuz ayında 63 yangın meydana geldiğini bu yangınların 92 tanesinin ot yangını olduğunu söyledi.

2007 yılında ise Mayıs ayında 19, Haziran ayında 63 ve Temmuz ayında 130 yangın meydana geldiğini belirten Sarışahin, bu yangınların 131 tanesinin ot yangını olduğuna dikkat çekti. Ot yangınlarının geçen seneye oranla artış gösterdiğini belirten Sarışahin, vatandaşların ateşli pikniklerden uzak durması gerektiğini ve çocukların ellerine bilinçsizce ateş verilmemesi gerektiğini savundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 16:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?