5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Otobüs şoförüne örnek ceza

OTOBÜS ŞOFÖRÜNE ÖRNEK CEZA

Isparta'da, yeni Adliye seferi yapan 32 DY 830 plakalı Özel Halk Otobüsü'ne ücretsiz pasosuyla binen bir yolcu, aracın şoförü tarafından darp edildi. Bunun üzerine Zabıta Müdürlüğü aracı bağlayıp seferden men etti.

Olay, geçen Cuma günü akşam saatlerinde meydana geldi. Otobüse ücretsiz olarak pasosuyla binen M.K. isimli bir yolcuya şoför M.Y. tepki gösterdi. Karşılıklı laflaşma sonrasında şoför yolcuyu darp etti.

Yaşanan bu olaydan sonra Isparta Belediye Zabıta Müdürlüğü'nün önüne çekilen otobüsün önüne, "Bu halk otobüsü şoförünün yolcuya hakaret etme, kötü davranma ve darp ettiğinden Zabıta Müdürlüğü'nce men cezası verilmiştir" yazılı pankart asıldı. Isparta Belediye Encümeni de Zabıta Müdürlüğü'nün kararını onayladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, yaşanan üzücü olayın ardından Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu'nun otobüs şoförüne 3 bin TL ve 1 ay otobüs kullanmama cezası uyguladığını bildirdi. Erdem, encümenimiz de 500 TL para cezası ve bir hafta seferlerden uzaklaştırma cezası verdi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜNE ÖRNEK CEZA
OTOBÜS ŞOFÖRÜNE ÖRNEK CEZA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 18:43:00
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 20:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?