5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Otobüsler dezenfekte ediliyor

ISPARTAR'DA DOMUZ GRİBİ ÖNLEMLERİ

Isparta Belediyesi, toplu taşıma yapan 86 otobüsü steril hale getirilmek için ilaçlama yaptı.

Domuz gribinin özellikle kalabalık noktalarda hızla yayılması nedeniyle Isparta Belediye'de gerekli tedbirleri almaya başladı.

Bu çerçevede Halk Otobüsleri Kooperatifi'nde toplu taşıma hizmeti veren 86 otobüsün dezenfekte edilmesi talimatı verildi. Talimat doğrultusunda otobüslerin periyodik halde, kooperatif alanında dezenfekte edilmesi çalışmalarına dün başlandı.

Ağzı maskeli temizlik görevlisi pompalama yöntemiyle özellikle yolcuların, ulaşım sırasında tutundukları yerleri sıkı şekilde ilaçladı. İlaçlamanın ardından otobüslerin içi ve dışı deterjanlı suyla yıkanarak temizlendi.

Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Ruhi Arı, yolcuların steril bir ortamda yolculuk yapmaları için otobüslerin dezenfekte edildiğini söyledi. Arı, "Yolcularımızın, domuz gribinin salgın haline geldiği bir ortamda daha güvenli, daha sağlıklı ulaşım hizmeti alabilmesi için otobüslerimizi dezenfekte ediyoruz. Otobüsler periyodik halde ilaçlanacak ve temizlenecek. Bu çalışma salgının yaygın olduğu bu dönemde sık sık yapılacak. 86 aracımızın tamamı dezenfekte edilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 10:17:01
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 11:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?