30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Özbek heyetinden ilginç hediye

ÖZBEK HEYETİNDEN VALİ ÖNER'E HEDİYE 'DAMATLIK'

Özbekistan'da balık işleme tesisi bulunan Osman Şahlan'ın daveti üzerine Isparta'ya gelen Özbekistan'ın Jizzah Vilayeti Vali Birinci Yardımcısı Mahmud Halbutayev ile Vilayet Dış Ekonomik İlişkiler Bölümü Başkanı Alişir Kadirov ile işadamları, Isparta Valisi Ali Haydar Öner'i ziyaret etti. Özbekistan heyeti, Vali Öner'e, ülkelerinde damatlara giydirilen 'çapan' hediye etti.

Türkiye'nin Özbekistan ile olan geçmişine değinen Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Türkiye ile kardeş olan ülkelerin hiçbir zaman işbirliğinden kaçınmamaları gerektiğini söyledi. Vali Öner, 'soydaşlarımız' şeklinde hitap ettiği Özbekistanlılarla ticari işbirliği yapmaktan duyacakları memnuniyeti dile getirdi. Isparta'dan işbirliği adımını ilk atan Osman Şahlan'a da teşekkür eden Vali Öner, şöyle konuştu: "Özbekistan'a yatırım yaparak oradaki işadamlarıyla ortak işler yapan Şahlan ailesinin babası Süleyman

Şahlan ve oğlu Osman Şahlan ile torunu Süleyman Şahlan, bizleri Özbekistanlı yöneticiler ve işadamlarıyla buluşturdu. Bu büyük buluşmaya katkı sağlayan Şahlan ailesine teşekkür ederim. Isparta olarak bizim kapımız her zaman Özbekistanlı işadamlarına açık. İşbirliği imkanlarımız iyi, tarım konusunda da kendilerine desteklerimizi esirgemeyiz."

Jizzah Vali Birinci Yardımcısı Halbutayev ise kardeş ülkelerle çeşitli konularda işbirliği yaptıklarını belirterek "Bu konuda Cumhurbaşkanımızın çok emeği var. Başbakanımız bizleri Türkiye'ye göndererek burada incelemeler yapmamızı istedi" dedi.

Ziyaret sonunda Isparta Valisi Öner'e Özbekistan'da damatlara giydirilen 'çapan' ile bir tablo armağan eden Özbekistan heyetine Vali Öner de gül seti hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 14:55:03
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 16:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?