5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Paranız sigorta şirketine kalmasın

Trafik kazası sonrası mağdur olanların tazminatlarını sigorta şirketlerinden temin edebileceklerini belirten Grup Merkez Hasar Danışmanlık Hizmetleri Isparta Temsilcisi Doğan Çelik, kanunen yaptırılması mecburi olan zorunlu trafik sigortasının ne amaçla yaptırıldığını vatandaşın bilmediğini söyledi.

 


Grup Merkez Hasar Danışmanlık Hizmetleri Isparta Temsilcisi Doğan Çelik, "Trafik kazası sonrası insanlarımız ölüyor, sakat kalıyor. Bu durumda tazminat hakkı doğuyor. İşte bu tazminat, yaptırılan zorunlu trafik sigortasının karşılığı. Bir kaza sonrası ölen kişinin ailesine, sakat kalan kişinin de sakatlık derecesine göre reşitse kendisine, reşit değilse ailesine tazminat ödeniyor. Ancak bu hakkın olduğu, insanımız arasında çoğunlukla bilinmiyor. Hak aranmadığı için de tazminat, sigorta şirketlerinin cebinde kalıyor" diye konuştu.

Söz konusu tazminat hakkının halk arasında kan parası olarak bilinen tazminat türüyle karıştırılmaması gerektiğini belirten Çelik, "Zorunlu trafik sigortası kapsamında alınan bu tazminatı kan parasıyla bir tutmak yanlış. Bu kişisel değil, devletin vatandaşa kanunen tanıdığı bir hak" dedi.


Çelik, zorunlu trafik sigortasının unutulması ya da ihmal edilmesi durumunda kazada mağdur olan kişiye tazminat hakkının Devlet Güvence Fonu adı altındaki bir fondan verildiğini kaydetti ve kazada mağdur olan kişinin hakkını araması sonucu maksimum 80 bin YTL tazminat alınabileceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 01:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜRKAN HALİL ASLAN IP: 88.225.232.xxx Tarih : 4.03.2008 18:04:35

1996 tırafik kazası yaptım 2003 te mahkeme bitti adli tıp 20.22 iş görmezlik raporum var ben hiç bir şekilde hak edemedim : nasılhak edebilirim:::::::;;;;