7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Park ve bahçelerde bahar çalışması

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Fen İşleri Müdürlüğü ile birlikte halkın ortak kullanımına açık alanlarda bahar çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında şehir içerisindeki orta refüjler, parklar, oturma alanları, kavşaklar tek tek elden geçiriliyor. 

Belediye Başkanı Hasan Balaman, güller diyarı Isparta’ya yakışır bir görünüm kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, “Halkımızın güneşli bahar günlerinde rahatça gezip dolaşacakları, oturup dinlenebilecekleri tüm yeşil alanlarımızda bahar öncesi bir çalışma başlattık. Havuzlarımız temizleniyor, yeni fideler dikiliyor, kış şartlarında bozulan yerler yeniden onarılıyor.”dedi. 

Isparta’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının dünya standartlarının üzerinde olduğunu belirten Başkan Balaman, “Gittikçe betonlaşan dünyada bizim şehrimiz buna inat daha da yeşillenecektir. Tabi yeşil alan yapmak yetmiyor, bunun yanında bakımı ve koruması da çok önemli. Bu alanların kavurucu yaz sıcaklarında yeşil kalabilmesi için sondaj kuyuları açtık ve otomatik sulama sistemleri ile sulamalarını yaparak, ilkel sulama sistemlerinden olabildiğince uzak kaldık. Mesirelik alanlarımızda da çalışmalarımız devam ediyor. Havalar piknik yapmaya elverişli hale geldiği zaman bu alanlarımızda tamamen halkımızın hizmetinde olacak.” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 14:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEHER ZENGİN IP: 81.214.168.xxx Tarih : 25.04.2007 14:29:59
GÜLLER DİYARI ISPARTA SENİ ÇOK SEVİYORUM.ŞİMDİYE KADAR GÖRDÜĞÜM İLLER İÇİNDE EN TEMİZ VE EN DÜZENLİ ŞEHİRSİN. BELEDİYE ÇALIŞANLARI ÇOK BÜYÜK TEŞEKKÜRÜ HAKEDİYOR.ŞUAN İZMİRDE YAŞIYORUM AMA ŞARTLARIM ELVERDİĞİ ANDA HİÇ TEREDDÜTSÜZ ISPARTA'YA YERLEŞECEĞİM.İYİ ÇALIŞMALAR...